vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Irakian, ascuns într-un microbuz, găsit de poliţiştii de la Frontiera Calafat

Un irakian, de 24 ani, a fost găsit de poliţiştii de frontieră doljeni din Calafat ascuns într-un microbuz care urma să ajungă în Germania. Irakianul le-a spus poliţiştilor că voia să meragă la unchiul său. Călătoria i-a fost însă întreruptă pentru că a încercat să treacă ilegal graniţa.

În data de 12.03.2018, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul german Ali H., în vârstă de 56 de ani, la volanul unui microbuz, cu destinația Germania.

Acţionând în baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a efectuat un control amănunțit  asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul de transport marfă, a fost descoperit un spaţiu special amenajat, în care se afla ascunsă o persoană de sex masculin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul irakian, Halaf D., în vârstă de 24 de ani.

Acesta a declarat faptul că s-a ascuns în spaţiul special amenajat din interiorul microbuzului cu ajutorul şoferului, cu intenția de a ajunge în Germania, la unchiul său”, potrivit Poliţiei de Frontieră.

Conform protocolului româno-bulgar, atât irakianul, cât şi şoferul microbuzului au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politica