vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Analize gratuite pentru depistarea bolilor renale

Cea de-a doua zi de joi din luna martie este dedicată, la nivel mondial, rinichiului. Prin intermediul acestei zile, Societatea Internațională de Nefrologie intenționează să atragă atenția asupra bolilor specifice rinichilor, celor mai recente metode de tratament, măsurilor preventive și evoluției bolilor de rinichi în lume.
Boala cronica de rinichi este o problema de sanatate publica ce afecteaza aproximativ 195 de milioane de femei din lumea intreaga, situandu-se pe locul 8 in topul cauzelor de deces in randul femeilor.
Potrivit unor studii, prevalenta riscului de a dezvolta boala cronica de rinichi este mai ridicata in randul femeilor in raport cu barbatii. Cu toate acestea, numarul femeilor dializate este mai mic decat cel al barbatilor, din trei motive principale: progresia bolii cronice de rinichi este mai lenta in randul femeilor, barierele socio-economice conduc la intarzierea dializei sau absenta acesteia in randul femeilor, si accesul inegal la serviciile de sanatate in anumite tari. De asemenea, efectuarea transplantului renal este inegala, datorita diverselor aspecte de ordin social, cultural si psihologic.
In 2018, Ziua Mondiala a Rinichiului este marcata pe 8 Martie pentru a sublinia importanta sanatatii femeilor in general, si a sanatatii rinichilor, in special. Ziua Mondiala a Rinichiului, ajunsa in 2018 la a 13-a aniversare, promoveaza accesul egal la educatie si servicii medicale pentru femeile din intreaga lume. Astfel, in Centrul de Dializa si Nefrologie Diaverum Craiova se organizeaza ZIUA PORTILOR DESCHISE. În acest sens, in zilele de 8 si 9 martie se ofera examinare gratuită (screening) în vederea depistării precoce a bolilor renale in sediul Diaverum Craiova din strada Gheorghe Chitu nr 39. Programarile se vor face la nr de telefon 0251 530 228.
Compania Diaverum România a intrat pe piața din România în anul 2011. Ȋn prezent, ȋn cele 27 clinici de dializă sunt ȋngrijiţi peste 3.600 de pacienţi, compania poziţionându-se astfel pe locul al doilea pe piaţa serviciilor medicale de dializă din România.

Politica