vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei din trei în deplasare

Craiovenii au făcut un joc bun și la Chiajna care le-a adus, cu ceva emoții ce-i drept, a treia victorie la rând în meciurile de afară, ceea ce o mini performanță ce le oferă încredere elevilor lui Mangia și i-a apropiat la un singur punct de liderul CFR Cluj, care a pierdut la FC Viitorul în această etapă. CSU Craiova a întâlnit vineri seara în deplasare Concordia Chiajna, câștigând la limită partida cu scorul de 2-1. Trupa lui Mangia a condus pe tabelă încă de la pauză, după ce Băluță (31) a stabilit scorul primei reprize în urma unei reluări simple din fața porții la o pasă excelentă a lui Briceag. 1-0 a fost pentru Craiova la intrarea la cabine, avantaj pe care oltenii aveau să îl păstreze până spre finalul meciului când gazdele au pus cele mai mai probleme. Chiajna a reușit să revină în joc în ultimele minute ale partidei prin Marc (87), care a profitat de o succesiune de evenimente nefavorabile în defensiva craioveană la o lovitură liberă. Formația olteană nu a dorit însă să renunțe la victorie și în prelungiri, pe fondul unei mingi luftate în careu de un fundaș al Concordiei, Martic (90+2) a șutat direct în vinclul porții lui Caparco, aducând toate cele trei puncte în Bănie. „Eram conștient de dificultatea acestui meci fiindcă echipa din Chiajna trecea printr-un moment foarte bun. Noi am reușit să marcăm primii, însă am avut după și multe greșeli tehnice. Nu am reușit să închidem meciul atunci când a trebuit și am suferit pe final. Ca să învingem în trei meciuri jucate în deplasare nu este un lucru prea ușor și sunt bucuros. Am zis că sunt trei meciuri în deplasare, dar de fapt sunt 15, pentru că nu am jucat deloc la Craiova. Abia aștept să jucăm pe noul stadion, în fața publicului nostru. Pentru un antrenor este fundamental ca jucătorii să creadă într-o anumită idee de joc. Cred că secretul este munca și faptul că jucătorii au înțeles ce am pegătit. Obiectivul nostru este să ne recuperăm energia pentru meciul cu Sepsi, din Cupa României“, a declarat Devis Mangia, antrenorul lui CSU Craiova. Mâine, de la ora 20.30, Craiova va întâlni Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, la Brașov, în cadrul 16-imilor Cupei României.

Băluță și Martic, bucuroși de victorie

Căpitanul craiovenilor Alex Băluță și fundașul Ivan Martic, autorii golurilor Craiovei din victoria de la Chiajna, sunt fericiți că în cele din urmă au câștigat meciul de vineri, care nu a fost unul deloc ușor. „Scorul s-a decis pe final și ne bucurăm din suflet că am câștigat. Am reușit să facem un joc destul de bun, pe când ei nu au făcut altceva decât să arunce mingea în careu, dar ne-a fost destul de greu, pentru că noi nu suntem o echipă cu talie. Suntem fericiți că plecăm cu cele trei puncte. Mister ne spune mereu să avem răbdare, să luptăm până în ultimul minut, pentru că în fotbal este posibil orice. Sunt fericit că am reușit să înscriem pe final, e o victorie frumoasă. Mulțumim suporterilor care au fost alături de noi, au venit în număr foarte mare și asta ne-a făcut să câștigăm. Îmi doresc să jucăm cu FCSB pe noul stadion, pentru că știu că va fi o atmosferă de nedescris, toată lumea va fi alături de noi și e clar că îi va aștepta un meci foarte greu. E prea devreme să vorbim despre titlu“, a spus Băluță. „A fost un meci greu. Am luat un gol stupid, dar suntem foarte fericiți că a ieșit bine. Am încercat să câștigăm până la sfârșit și am fost și puțin norocoși. A fost cel mai frumos gol al meu din ultimii ani, pentru că sunt fundaș, dar mă bucur când înscriu. E bine că am luat trei puncte. Abia aștept să jucăm cu FCSB. Sper să o facem pe noul stadion, pentru că avem suporterii care pot să facă o atmosferă frumoasă. Și astăzi au fost fantastici. Sigur că visăm la titlu. De fiecare dată intrăm pe teren cu gândul de a câștiga și vom vedea la final unde vom fi“, a declarat și Ivan Martic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Răzvan Popa, ultima venire în Bănie

Tânărul fundaș în vârstă de 20 de ani a semnat o înțelegere valabilă pe cinci ani cu formația craioveană din postură de jucător liber de contract. Răzvan Popa este oltean la origini, născut la Râmnicu Vâlcea, și a învățat fotbal la academia lui Inter Milano din 2013. Sub comanda lui Mancini, Popa a evoluat într-un joc amical pentru echipa de seniori a lui Inter, contra lui Bayern Munchen. Anul trecut însă a fost vândut de către milanezi la Real Zaragoza, dar se pare că nici aici nu a reușit să se impună, ajungând în această toamnă în Bănie, la CSU Craiova.

Politica