Actualitate, Olt, Oltenia, Special

„Oltenii și restu’ lumii”, la mijlocul lui septembrie

În mai puţin de o lună, Slatina va deveni pentru a 23-a oară capitala umorului românesc. Festivalul „Oltenii şi restu’ lumii” va fi organizat mai devreme, în perioada 15-17 septembrie, nu în octombrie cum era până acum.

Municipalitatea a decis organizarea celui mai important festival de umor din ţară în luna septembrie, pentru a profita de vremea încă frumoasă.
„Am luat decizia organizării festivalului la mijlocul lunii septembrie pentru că până acum, în octombrie când era organizat de obicei, riscam să avem parte de vreme rea, ploi”, a declarat viceprimarul Gigi Vâlceleanu.
Actriţa Daniela Nane este invitatul special al festivalului în aceast an. Ea este cea care va da startul distracţiei, încă de la Vama oltenească, ce va fi pusă la Podul Olt, pentru ca mai apoi să dea cep butoiului cu vin la Mustăria „La Căţeaua Leşinată”.
Cei care vor deschide festivalul de umor, la Vama oltenească, sunt doi actori îndrăgiţi, Emil Rădinoiu, cunoscut drept Mitică, şi Iulian Ilinca, zis Frankfurt, membri ai trupei „Vacanţa Mare”.

Ca noutate, organizatorii vor renunţa în acest an la seara de film, în favoarea unei piese de teatru. Daniel Nane, invitata specială, va urca pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, în piesa Black&White.

Pe lângă expoziţiile de caricatură, lansările de carte, concursuri de spus bancuri, slătinenii şi nu numai se vor putea bucura de concertele ce vor avea loc pe scena ce va fi amplasată pe Espanada din centrul oraşului.
Pe scenă vor urca Bosquito şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, trupa Hara şi Taraful Maria Buză.
Invitatul special al ediţiei de anul trecut a fost actorul Ion Dichiseanu.

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE