vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbal (F)/Real, 14 goluri în primul test

Echipa craioveană a surclasat în amicalul de sâmbătă pe nou-înființata echipă ACS Performance Team Brînceni din județul Teleorman.

Aflată în perioada de pregătire precompetițională, Real Craiova a jucat sâmbătă dimineață, pe terenul sintetic de la Aeroport, un meci amical în compania echipei ACS Performance Team Brînceni (Teleorman). Fetele antrenate de Dan Naicu s-au impus cu scorul de 14-1, prin golurile marcate de: Șerban 4, Drăgan 3, Mechenici 3, Gheorghe 2, Arghirea și Vîlceanu. Real a jucat în teren cu: Alexandra Timovski – Carolina Dobrin, Andreea Tomescu, Cosmina Florescu, Sonia Erceanu, Claudia Mechenici, Mădălina Arghirea, Mituța Simion, Cristina Vîlceanu, Alexandra Șerban și Magda Drăgan. Au intrat la pauză: Luiza Nucu, Alexandra Bocea, Mihaela Ghoerghe și Luminița Predulescu. La Real nu a putut juca Iulia Obreja cea care a jucat toate cele 90 de minute în meciul pe care echipa națională de fotbal feminin a României l-a disputat vineri în cadrul Balaton Cup, competiție anuală organizată de Federația Maghiară de Fotbal, în fața selecționatei similară a Belarusului. Belarus s-a impus cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Iulia Duben (45+3) și Tatiana Markușevskaia (84).

Selecționerul Mirel Albon a utilizat formula:Păraluță (’60 Kajtar) – Bistrian (’63 Gered), Bartalis, Göder, Barabasi – Herczeg (’60 Oldeiu) – Săvescu (’71 Cociuba), Răduc (’66 Anca), Sandu, Mădălina Boroş (’27 Neacşu) – Obreja. Duminică seara România a jucat finala mică împotriva Ungariei, pentru un loc pe podium, în vreme ce Belarus și Serbia s-au confruntat pentru câștigarea competiției. România a folosit o formulă fără multe dintre jucătoarele de bază, rămase la echipa campioană Olimpia Cluj pentru debutul în noul sezon al UEFA Women’s Champions League.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se conturează naționala U15

Având intenția de a promova și mai mult fotbalul feminin, FRF a organizat la Ocna Șugatag, în Maramureș, acțiunea de „cristalizare” a naționalei feminine U15 a României. Parte a proiectului „Fotbalul și Feminitate”, acțiunea a demarat încă din primăvară și a continuat în această vară cu două tabere organizate la Costinești. În cantonamentul de la Ocna Șugatag s-au aflat 30 de fete născute în 2003 și 2004. Jucătoarele prezente în cantonamentul de la Ocna Șugatag au fost împărțite în două grupe, de destinele cărora s-au ocupat antrenori tineri precum Alexandra Vela, Călin Pistolea, Irina Giurgiu și Mihai Tătăranu, dar și antrenorul de portari, Cristian Amironesei.

Naționala feminină U15 a României va juca două meciuri de pregătire în compania selecționatei similare a Republicii Moldova la sfârșitul lunii octombrie.

 

Politica