Actualitate, Oltenia, Sănătate

Ministerul Sănătății: Vaccinul hexavalent a început să fie livrat

Ministerul Sănătății a început, marți, livrarea noilor doze de vaccin hexavalent în țară. Peste 245.000 de doze vor ajunge, în cel mai scurt timp, la cabinetele medicilor de familie și la direcțiile județene de sănătate, transmite ministerul.

„Începând cu data de astăzi, 4 iulie a.c., Ministerul Sănătății a început repartizarea în teritoriu a 245.498 de doze de vaccin hexavalent. Cantitatea acoperă necesarul de hexavalent pentru următoarea perioadă (cca. 5 luni), iar dozele vor ajunge în toate județele României, conform calendarului programat. Facem precizarea că tranșa actuală, de 245.498 de doze, este livrată înainte de termenul contractual stabilit în contractul de achiziție, respectiv lunile iulie și octombrie 2017. De asemenea, subliniem faptul că Ministerul Sănătății a demarat toate procedurile de achiziție a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii (2018-2022), măsură care va preveni eventualele discontinuități de aprovizionare cu acest tip de vaccin”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății.

Pe această cale, ministerul reamintește faptulinstituția a încheiat, în acest an, un contract pentru furnizarea unei cantități de 630.000 doze vaccin hexavalent. Prima tranșă, de 120.000 de doze și parțial a două tranșă de 44.229 de doze, au fost repartizate în țară în lunile aprilie și mai. După repartizarea dozelor curente, conform contractului de achiziție, urmează ca România să primească o nouă tranșă de vaccin hexavalent.

„Prin urmare, avem toate motivele pentru a reasigura părinții, copii, medicii de familie și opinia publică că Ministerul Sănătății a luat decizii corecte, rapide și eficiente pentru a rezolva situația vaccinurilor”, mai transmit reprezentanții ministerului.

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE