Gorj: Educatoare cercetată pentru că ar fi furat laptele şi cornul preşcolarilor

Home Eveniment Gorj: Educatoare cercetată pentru că ar fi furat laptele şi cornul preşcolarilor
Gorj: Educatoare cercetată pentru că ar fi furat laptele şi cornul preşcolarilor

 

Valerica Contoloru, o educatoare aflată în prag de pensionare la Grădiniţa Rugi, este cercetată de Comisia de Disciplină a Şcolii Gimnazile „Grigore Geamănu” din comuna gorjeană Turcineşti, după ce a fost reclamată de fostul soţ la Poliţie că fură laptele și cornul preșcolarilor. În urma verificării informaţiei de către Poliţie, la locuinţa acesteia a fost găsit în frigider lapte și corn de la grădiniţă.

Femeia în vârstă de 60 de ani a ajuns, în luna septembrie a anului trecut, prin transfer, de la Mătăsari la Grădiniţa Rugi, aflată în subordinea Şcolii Gimnazile „Grigore Geamănu” din comuna Turcineşti.

„Am observat încă din octombrie-noiembrie că fosta soţie aducea acasă şi depozita în frigider cutii cu lapte şi cornuri din cele oferite gratuit copiilor de la grădiniţa unde lucra. Produsele erau consumate de ea ori erau oferite la rude. Considerând că aceasta ia laptele şi cornul de la gura copiilor, pe care ea trebuie să-i educe tocmai pentru a nu fura, am reclamat-o pe fosta soţie la Poliţia Turcineşti şi am prezentat anchetatorilor fotografii cu produsele furate de fosta consoartă, în mai multe luni. Un poliţist a venit imediat la domiciliul comun şi a găsit produsele în frigider, aşa cum am reclamat, a întocmit un proces-verbal şi le-a ridicat. Acum aştept finalul anchetei”, a declarat soţul educatoarei pentru mediafax.ro.

Produsele ridicate de Poliţie au fost duse la Şcoala Gimnazială „Grigore Geamănu” din comuna Turcineşti.

„Produsele găsite la domiciliul educatoarei ne-au fost restituite de Poliţie, alături de un proces-verbal în care se consemnase că în frigiderul dânsei s-au mai găsit opt cutii de lapte, una consumată în coşul de gunoi şi cinci cornuri înseriate. Drept urmare am întrunit Comisia de Disciplină pe 18 ianuarie, iar cazul este în  cercetare. Cu educatoarea nu am vorbit, dânsa este la noi de câteva luni, ştiu că luna viitoare ar fi putut să se pensioneze, dar astăzi (miercuri – n.r.) a depus la secretariatul şcolii o cerere pentru rămânerea la catedră pentru următorii trei ani. Dânsa va trebui să dea explicaţii în faţa Comisiei de Disciplină”, a declarat directorul unităţii de învăţământ din Turcineşti, Cecilia Roşulescu.

În urma anchetei, educatoarea ar putea rămâne fără locul de muncă. În plus, Poliția o cercetează pentru furt.

„S-a întocmit un dosar penal la Poliţia Turcineşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt pentru o persoană din Târgu Jiu, cadru didactic. Cercetările se desfăşoară cu suspecta în stare de libertate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei de către aceasta”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt IPJ Gorj.