vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centrul de coordonare şi conducere a intervenţiei în caz de dezastre în Regiunea Transfrontalieră, gata în câteva luni

Centrul de coordonare şi conducere a intervenţiei în caz de dezastre în Regiunea Transfrontalieră, proiect implementat de Consiliul Judeţean Dolj, în calitate de Partener Lider, în parteneriat cu Administraţia Districtului Vratsa şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia al Judeţului Dolj, va fi gata în acest an. Cu fonduri europene se construieşte o clădire P+2 pentru Centrul de Coordonare şi Management, la sediul ISU din strada C.D. Fortunescu. Amplasamentul a fost predat constructorului, în iulie anul trecut, având ca termen de finalizare 12 luni.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea cooperării dintre autorităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă în regiunea de graniţă Dolj-Vratsa.

Am avut la dispoziţie o sumă importantă de bani, respectiv 5,6 milioane de euro, din care Doljul a luat 4,3 milioane de euro, iar districtul Vratsa a luat 1, 3 milioane de euro. Cu aceşti bani, Consiliul Judeţean se implică în continuare în realizarea celor mai bune condiţii pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, de data aceasta construind un sediu care va fi de referinţă pentru România. Şi, în afară de acest sediu pe care îl vom face pe strada C.D. Fortunescu, vom avea achiziţii de pompe de apă care să lucreze independent şi cu care ISU să se poată deplasa în locurile mai speciale. De asemenea, vom achiziţiona o barcă cu motor pentru ISU.
A declarat, la momentul predării amplasamentului către constructor, Ion Prioteasa, preşedinte CJ Dolj

Proiectul a primit finanţare prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.
Valoarea totală a proectului este de 24.961.719 lei. Suma asigurată de la bugetul Consiliului Judeţean Dolj, în acest an, este de trei milioane lei.
De asemenea, în acest an, CJ Dolj a alocat circa 2,7 milioane lei pentru Centrul Transfrontalier de Informaţii şi Comunicaţii Dolj-Vratsa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica