vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova adoptă decoraţiuni de Paşte «eco-style»

Craiova nu mai este ce-a fost odată. Dacă odinioară oraşul stră lucea în apropierea sărbătorilor pascale, fiind amplasate atât în centru, cât şi în celelalte cartiere, ornamente care de care mai atractive, iată că acum acestea au dispărut. În anii anteriori, oamenii se înghesuiau pentru a face poze în jurul ornamentelor de Paşti.
Acum totul a devenit doar o amintire frumoasă. Chiar şi aşa, craiovenii nu se plâng şi spun că frumuseţea capitalei Olteniei nu constă doar în câteva figurine amplasate din loc în loc. Naturaleţea şi spaţiile verzi oferă o notă aparte Băniei, care pe lângă aceste calităţi deloc de neglijat emană aer curat şi prospeţime. Oamenii au învăţat de-a lungul timpului că pentru a ajunge capitală culturală europeană este nevoie de ceva mai mult: dacă acum un an încă mai existau deşeuri aruncate prin spaţiile verzi, acum situaţia a luat o altă întorsătură. Craiova a devenit un oraş mai curat,  datorită într-o mare parte şi cetăţenilor săi.

Eu nu consider că acele figurine, cum ar fi, de exemplu, iepuraşii sau ouăle uriaşe pot oferi un aspect mai frumos oraşului nostru. Frumuseţea constă în naturaleţe. Cum este şi cu un om: dacă acesta nu are trăsături frumoase, niciun accesoriu sau machiaj nu-l poate transforma într-o persoană extraordinar de frumoasă. Aşa şi cu oraşul nostru. Degeaba ar amplasa Primăria astfel de ornamente, dacă per ansamblu Craiova ar arăta groaznic. Eu cred că în ultimii ani s-au schimbat multe şi oraşul a căpătat un alt aspect, mult mai plăcut. Îţi este mai mare dragul să ieşi prin centru, mai ales dacă ai copii mici. Este curat, există băncuţe cam peste tot, gazon, flori de sezon, totul este foarte frumos.
A spus Ileana C.

Flori în defavoarea decoraţiunilor?

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult de atât, oamenii sfătuiesc municipalitatea să renunţe la ideea amplasării acestor ornamente, în favoarea plantării mai multor flori de sezon, precum şi prin crearea unor noi spaţii verzi prin cartiere.

Mi s-a părut o idee foarte bună să fie plantate lalele. Craiova arată superb cu aceste flori, chiar dacă, din păcate, ele nu vor rezista prea mult. Totuşi, doamna Primar ar putea să opteze pentru plantarea altor flori, care să reziste mai mult. Sunt persoane specializate în aceste situaţii şi dânsa le poate consulta. De asemenea, mi-aş dori foarte mult să se creeze mai multe spaţii verzi, nu numai în centru, ci şi în restul oraşului. Mai este puţin până o să vină vara, deja s-a mai încălzit. Atât pensionarii, cât şi tinerii care au copii mici au nevoie de astfel locuri pentru a se delecta, pentru a petrece mai mult timp în aer liber.
A spus Ionel P.

Ornamente puţine, dar naturale

La polul opus, există craioveni care spun că lipsa ornamentelor în apropierea Paştelui se observă enorm. Totuşi, pasionaţii de figurine au ocazia să admire ouăle amplasate pe Esplanada Teatrului Naţional “Marin Sorescu’’. Acestea sunt confecţionate manual, din flori naturale. De asemenea, alte ornamente au mai fost amplasate în zona Bisericii “Sf. Dumitru’’. Câteva astfel de figurine mai pot fi admirate şi în faţa Primăriei, dar şi în celelalte cartiere din oraş.

Am fost dezamăgită când am văzut că în acest an, oraşul nu mai este la fel de împodobit, ca în anii anteriori. Mă aşteptam să fie amplasate mai multe ornamente decorative, mai ales în centru. Eu şi familia mea ne-am stabilit în Italia şi venim aici doar în vacanţe. De Crăciun mi-a plăcut cum a arătat oraşul, însă acum dezamăgirea este mare. Sunt doar două, trei figurine în centru şi am mai observat câteva în cartierul Craioviţa Nouă.
A spus Manuela F.

Municipalitatea nu a cheltuit bani pe decoraţiuni

Primăria Craiova anunţă că în acest an nu au mai fost achiziţionate ornamente noi, făcându-se astfel economie la bugetul local. Totodată, majoritatea decoraţiunilor din anii trecuţi au fost amplasate în celelalte cartiere din Bănie şi nu în centru, aşa cum municipalitatea obişnuia până acum.

Ornamentele din anii anteriori au fost amplasate în alte zone, decât zona centrală, respectiv în restul cartierelor din Craiova. În acest an nu am cheltuit niciun ban pentru achiziţionarea de noi decoraţiuni.
Ionuţ Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova

Politica