vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Dolj modernizează Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile”

Consiliul Județean Dolj (CJ) va moderniza clădirea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile” Craiova. În acest sens, aleșii Doljului ar urmă să voteze, în ședința ordinară de zi, aprobarea documentației tehnico – economică – faza D.A.L.I (Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenții).

Administrația județeană vrea cu acest proiect să crească eficiența energetică a clădirilor și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră.

„Prin obiectivul de investiții „Reabilitarea și modernizarea clădirilor publice în care se află sediul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile” Craiova, clădiri situate în stradă Dr. Dimitrie Gerota, nr.3, Craiova, județul Dolj”, Consiliul Județean Dolj își propune să crească eficiența energetică a clădirilor publice în care se află sediul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Sf. Vasile” Craiova, clădiri situate în stradă Dr. Dimitrie Gerota, nr. 3, Craiova, Județul Dolj, prin implementarea unor măsuri de reabilitare energetică profundă, ce vizează reducerea pierderilor și a consumurilor energetice, precum și introducerea unor sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător și calității vieții utilizatorilor finali, contribuind totodată la eficientizarea cheltuielilor publice”, se arată în hotărârea Consiliului Județean Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Actualul sediu din stradă Dimitrie Gerota, nr. 3 a fost dat în folosință în două etape în 1970 și 1976.

Începând cu 10 septembrie 1998, instituția a fost cuprinsă în rețeaua unităților de învățământ superior din județul Dolj, aprobat în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj cu denumirea Școală pentru hipoacuzici Sfântul Vasile. Ordinul M.E.C.T.S. 6565/2011 îi schimbă denumirea în Sc gimnazial Specială Sf. Vasile, iar începând cu dată de 05.03.2019, în baza art. 6 din O.M.E.C.T.S 6564/2 privind aprobarea Procedurii de atribuire a denumirilor unităților de învățământ din sistemul național învățământ preuniversitar, în temeiul dispozițiilor art 91 alin. (1) lit. f) și art. 97 din legea 215/2001 prin administrația public locală republicată, cu modificările și completările ulterioare, funcționează sub numele Centrul Școlar pentru educație Incluzivă Sf. Vasile.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Sf. Vasile Craiova școlarizează tineri cu deficiențe auditive grave, severe și asociate. Tinerii provin din mai multe județe ale țării, înscriși în baza Certificatelor Orientare Școlară și Profesională emise de comisiile de specialitate din Centrele Județene de Resurse Asistent Educațională. Tinerii provin în cea mai mare parte din familii cu o condiție intelectuală, socială financiară medie și precară, iar o parte dintre ei sunt beneficiari ai sistemului de protecție social, fiind caz pe perioada vacanței în centre de plasament ale D.J.A.S.P.C. Dolj.

Proiectul va cuprinde următoarele etape: eliminarea degradărilor prezente la nivelul fațadelor, acoperișului; asigurarea spațiului necesar util și funcționarea acestuia conform cu funcțiunea atribuită; protejarea elementelor de construcție ale clădirii; îmbunătățirea perioadei de exploatare a clădirii; îmbunătăţirea eficienţei energetice a obiectivului prin lucrări de izolare termică a clădirii; montarea unor tâmplării eficiente la standardele actuale; aspect estetic exterior plăcut; crearea unui microclimit adecvat pentru activitățile școlare.

Corpurile care vor intră în reabilitare sunt Grădinița, Internatul, Pavilionul Administrativ și Cantină. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 28.561.985,00  de lei fără TVA.

Politica