vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de olimpici au venit în Caracal

Acești olimpici au participat la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română

Caracal a găzduit peste 300 de elevi de gimnaziu din întreaga țară, calificați pentru faza Națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română. În timpul zilei de olimpiadă, care a inclus și 12 elevi din Olt, alături de 50 de cadre didactice, aceștia au avut parte de numeroase surprize oferite de organizatori.

Împreună, au explorat Parcul „Constantin Poroineanu” și au asistat la o piesă de teatru pe scena mare a Teatrului Național din Caracal. Acești olimpici au participat la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, care are loc la Slatina.

Am avut bucuria ca împreună cu primarul Municipiului Caracal, Ion Doldurea și Adrian Bărbulete, inspector școlar general al județului Olt, să fim gazde, la Caracal, celor peste 300 de elevi de gimnaziu din țară, calificați la faza Națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română prezenți zilele acestea în Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Platoul din fața Primăriei Caracal a adunat laolaltă o parte dintre cei mai performanți copii ai noștri care, alături de profesorii lor, au ales calea seriozității, a studiului și excelenței. Am dorit să le oferim ocazia să cunoască orașul nostru dintr-o perspectivă mai puțin mediatizată. I-am invitat la o plimbare prin Parcul Constantin Poroineanu din Caracal, al treilea parc natural ca mărime din Europa.

Ne-am oprit și la Teatrul Național, o bijuterie atât arhitecturală cât și culturală, singurul teatru din România care a fost construit exclusiv din banii cetățenilor în anul 1902. Am vorbit și despre elevii din Caracal care ne fac cinste prin rezultatele excepționale, atât la olimpiadele județene cât și cele naționale. Avem foarte mulți copii din Caracal care urmează cursurile facultăților atât la nivel național cât și internațional. Liceul Mihai Viteazul din municipiul nostru se clasează aproape în fiecare an pe primul loc la nivel județean ca rezultate școlare și foarte mulți caracaleni ne fac cinste azi la nivel mondial”, a scris pe Facebook Adrian Chesnoiu, deputat PSD.

Politica