sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Legile învățământului Deca-Iohannis, modificate prin OUG

Legile învățământului preuniversitar și universitar inițiate de ministrul Ligia Deca ca parte a proiectului prezidențial „România educată“ vor fi modificate din nou, prin Ordonanță de Urgență, anunță Ministerul Educației. Instituția informează că va organiza luni, 25 martie, ora 14:00, la sediul Ministerului Educației, o conferință de presă.

Ligia Deca își modifică propriile Legi ale educației pentru a treia oară, la nici un an de la promulgare, și că va organiza mâine o conferință de prezentare a proiectului de OUG, scrie Edupedu.ro

Documentul, obținut de Edupedu.ro din surse multiple, prevede, printre altele, modificări masive ale sistemului de acordare a burselor școlare, faptul că universitățile pot ridica construcții, din fonduri externe nerambursabile, pe terenuri din domeniul public, care nu sunt în proprietatea lor. De asemenea, introduce Informatica și Arhitectura în aria de discipline STEM, după ce le-a exclus prin legea învățământului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Educației a anunțat duminică, 24 martie 2024, că Deca va organiza o conferință care ”va avea ca temă modificările prevăzute în proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii învăţământului preuniversitar nr. 198/2023 și a Legii învățământului superior nr. 199/2023 și care va fi transmisă pe canalul oficial de Facebook al Ministerului Educației“.

Aceasta este prima conferință de presă organizată de ministrul Ligia Deca la sediul instituției pe care o conduce, de când a preluat mandatul de ministru în Guvernarea Ciolacu, pe 15 iunie 2023.

În urmă cu o săptămână, mai mulți jurnaliști din presa centrală, acreditați la Ministerul Educației, i-au cerut ministrului Educației, Ligia Deca, să organizeze o conferință de presă în care să vorbească despre problemele sistemului pe care îl conduce.

Cea mai recentă conferință organizată la Ministerul Educației, de Ligia Deca, cu presa acreditată pe acest domeniu, a avut loc în urmă cu 290 de zile, pe 2 iunie 2023.

Politica