duminică, mai 12, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Dolj și Primăria Craiova se unesc pentru închiderea inelului de trafic din sudul orașului

Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj sunt gata să semneze un contract de asociere în vederea realizării în comun a obiectivului de investiții „Închidere inel de trafic zona de sud a municipiului Craiova – casetare canal deschis, modernizare str. Râului cu străpungere DN56-DN55 joncțiune cu Aleea 2 Bechet”. Pentru acest lucru, consilierii locali vor fi nevoiți să voteze în ședința de joi.

În timp ce autoritățile județene se angajează să vină cu terenul, Primăria Craiova contribuie pentru realizarea lucrărilor ce formează obiectul prezentului contract cu finanțarea și executarea integrală a lucrările de investiții.

Obiectivul general al proiectului este acela de modernizare a infrastructurii fizice de bază în vederea realizării unei dezvoltări durabile în spațiul public al Municipiului Craiova, prin construirea atât a unei legături importante de transport rutier, pietonal cât și prin salubrizarea spațiului adiacent ce deservește canalul colector Craiovița (Râului).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ținând cont de faptul că amplasamentul obiectivului de investiții pornește de la intersecția str. Râului cu str. Popoveni (pod Popoveni, unde se termină secțiunea casetată a canalului Râului) și se oprește la intersecția bulevardului Nicolae Romanescu cu Aleea 2 Bechet, tranzitând atât terenuri ce aparțin domeniului public al Municipiului Craiova cât și un teren ce aparține domeniului public al Județului Dolj, pentru realizarea în comun a obiectivului de investiții, UAT Municipiul Craiova contribuie cu finanțarea și executarea integrală a lucrările de investiții, iar UAT Județul Dolj contribuie cu terenul în suprafață de 22.383 mp”, se specifică în documentația pusă la dispoziția consilierilor locali.

Traseul studiat ce face obiectul proiectului este neamenajat și are o lungime de aprox. 2,2 km,iar o parte a drumului de închidere a inelului rutier pe zona de sud sunt pe un alt traiect decât cel al cursului de apă al canalului Râului, desprinzându-se de acesta la ieșirea din limitele U.A.T. Craiova pentru a se continua în direcția intersectării DN55 (Craiova — Bechet) în zona Aleii 2 Bechet, pe un teren ce aparține domeniului public al Județului Dolj. Acesta este înscris în Cartea Funciară nr. 38641 Podari și a fost trecut din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Județului Dolj în vederea realizării proiectului de investiții „Închidere inel de trafic zona de sud a Municipiului Craiova – casetare canal deschis, modernizare Str. Râului cu străpungere DN56 – DN55 joncţiune cu Aleea 2 Bechet”.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 137.173.638,71 lei, TVA inclus, din care costul construcțiilor și montajul (TVA inclusiv) se ridică la suma de 119.719.829,88 lei, după cum se menționează în Studiul de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aprobați prin HCL nr. 458/31.08.2023.

Politica