sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliția Română caută iubitori de animale! La Craiova, disponibil un post de agent -conductor câini

Poliţia Română scoate la concurs 60 de posturi de agent şi conductor de câini. În Oltenia, sunt scoase la concurs câte un post în fiecare județ. Mai exact:

  • – în Dolj, agent II (și conductor câini) prevăzut cu gradul de Agent șef principal de poliție – arma: Politia Romana, unitatea: Insp.de Politie Jud.Dolj – Poliția Municipiului Craiova – Compartimentul Conductori Câini, Domeniu de activitate: Poliție canină;
  • – în Gorj, agent II (și conductor câini) prevăzut cu gradul de Agent șef principal de poliție – arma: Politia Romana, unitatea: Insp.de Politie Jud.Gorj – Poliția Municipiului Târgu Jiu – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Conductori Câini, Domeniu de activitate: Poliție canină;
  • – în Mehedinți, agent II (și conductor câini) prevăzut cu gradul de Agent șef principal de poliție – arma: Politia Romana, unitatea: Insp.de Politie Jud.Mehedinti – Serviciul Criminalistică – Biroul de Investigare Tehnico-Științifică a Locului Faptei, jud. MH, MUNICIPIUL DROBETA-TURNU SEVERIN, Domeniu de activitate: Poliție canină;
  • – în Olt, agent IV (și conductor câini) prevăzut cu gradul de Agent șef principal de poliție – arma: Politia Romana, unitatea: Insp.de Politie Jud.Olt – Poliția Municipiului Slatina – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Conductori Câini, jud. OT, MUNICIPIUL SLATINA, Domeniu de activitate: Poliție canină;
  • – în Vâlcea, agent II (și conductor câini) prevăzut cu gradul de Agent șef principal de poliție – arma: Politia Romana, unitatea: Insp.de Politie Jud.Vilcea – Poliția Municipiului Ramnicu Valcea – Compartimentul Conductori Câini, jud. VL, MUNICIPIUL RAMNICU VALCEA, Domeniu de activitate: Poliție canină.

Dragostea pentru animale este primul criteriu „nescris” pe care trebuie să îl îndeplinească cei care vor să candideze pentru unul dintre cele 60 de posturi de agent de poliţie şi conductor câini scoase la concurs, potrivit anunţului postat de Poliţia Română pe Facebook.

”Este primul criteriu „nescris”! Pentru ce? Pentru cele 60 de posturi de agent de poliție (și conductor câini) scoase la concurs, este esențial să îți iubești, să îți îngrijești și să îți dresezi partenerul patruped!”, se arată în mesajul instituţiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Posturile scoase la concurs se regăsesc în toată ţara. Data limită pentru depunerea dosarului este 3 aprilie la ora 16:00.

Concursul este organizat la nivel central cu comisii de recrutare la nivel teritorial.

Pentru a participa la concursul cu recrutare prin încadrare directă, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
  • b) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
  • c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
  • d) să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;(*)
  • e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
  • f) îndeplinesc condiţiile de ocupare prevăzute în fişa postului;
  • g) să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist; (**)
  • h) să nu aibă antecedente penale cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
  • i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
  • j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
  • k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
  • l) nu are tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară; (***)
  • m) prin încadrare directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate, nu dobândeşte un grad profesional mai mic decât gradul militar echivalent deţinut în rezervă.

Candidaţii angajaţi prin încadrare directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate, nu vor dobândi un grad profesional mai mic decât gradul militar echivalent deţinut în rezervă.

Candidaţii vor susţine o probă practică eliminatorie, alături de un exemplar canin.

Proba practică se va desfăşura la sediul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu pe baza unui plan stabilit de comisia de examen/concurs, având ca scop testarea interacţiunii cu exemplare canine şi va include următoarele teste de evaluare pentru candidat: testul apropierii şi al contactului fizic cu un exemplar canin; testul îndemânării fixării pieselor de harnaşament la un exemplar canin – lesă şi zgardă; testul deplasării cu exemplarul canin în lesă; testul abilităţilor de cooperare cu un exemplar canin; testul de îngrijire a blănii; testul deplasării (alergare) în ritm alert pe o distanţă de 200 metri; testul unei situaţii de urgenţă – recuperarea unui exemplar canin rănit.

Concursul include de asemenea un test scris de tip grilă, elaborat de către Comisia de concurs din cadrul I.G.P.R. din tematica şi bibliografia recomandate, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidaţii.

Pentru rezolvarea acestuia candiaţii vor avea la dispoziţie trei ore.

Foto: Facebook/Poliția Română

Politica