duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiu în Olt. Au rămas fără acoperiș

O familie din județul Olt a rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu.

S-a întâmplat în comuna Izvoarele, sat Alimănești. ISU Olt a trimis la fața locului două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Slatina.

„Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ două ore. În urma evenimentului a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, au fost afectate tavanele a trei camere de locuit pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați și s-au deteriorat bunurile aflate în cele trei camere”, potrivit ISU Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Focul a izbucnit, cel mai probabil, de la coșul de fum deteriorat sau neprotejat corespunzătoar față de materialele combustibile.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, ISU Olt sfătuiește cetățenii să țină cont de următoarele recomandări:

•verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

•coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

•coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

Politica