sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doctorul Cătălin Cîrstoiu nu ar fi votat de râmniceni primar al municipiului Râmnicu Vâlcea

Nu știm argumentele bucureștenilor ce-l vor vota pe candidatul PSD-PNL la primăria Capitalei sau a celor ce nu-l vor vota.

Am dorit doar să facem un experiment social și am creat o situație imaginară.

Aceea că, de acum, cunoscutul la nivel național medic Cătălin Cîrstoiu ar deveni managerul Spitalului de Urgență din Râmnicu Vâlcea, șef de secție și cele două partide l-ar desemna candidat la primăria Râmnicu Vâlcea. Și am încercat să aflăm dacă râmnicenii l-ar vota.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am întrebat fix 1oo de locuitori ce locuiesc în cartierele Ostroveni, Traian și Nord din municipiu dacă l-ar vota sau nu pe medicul Cătălin Cîrstoiu. Menționăm că în acest demers jurnalistic experimental am insistat să găsim cetățeni care nu sunt membri ai vreunui partid pentru acest sondaj.

Rezultatul efectiv ne-au surprins:  68 % nu l-ar vota pe Cătălin Cîrstoiu. Un răspuns surprinzător pentru un oraș în care, de mulți ani, PSD și PNL obțin constant peste două treimi din voturi  împreună indiferent de timpul de alegeri.

Dar logica oamenilor care au discutat cu noi par una impecabilă. Vâlcenii au un respect foarte mare pentru medicii buni. În oraș aceștia  sunt cunoscuți, recomandați, lăudați pe rețelele sociale. Au un respect mare și pentru manageriatul spitalelor , au văzut cum acestea se transformă în unități moderne, echipate bine, cu condiții mai bune. Ori, oamenii au reacționat firesc. Ei  nu cred că un medic bun este mai util orașului ca primar. Dacă este un medic și manager de spital bun, oamenii au nevoie la spital de el nu la primărie. Iar dacă nu este un medic bun sau manager bun atunci de ce ar avea nevoie de el la primărie, de un om care nu e bun nici măcar în meseria lui?

În mare, respondenții noștri au creionat profilul unui candidat pe care l-ar vot :  un om specializat în construcții-antreprenoriat, trecut de 40 de ani, care a lucrat cu oameni și a creat locuri de muncă sau ceva important pentru oraș.

Andi Niculescu

Politica