sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cina de 500.000 de dolari, noua atracție a bogaților. Locurile sunt limitate

O companie care oferă servicii de lux promite o experiență cu totul specială

SpaceVIP, o companie de turism spațial de lux, a făcut publică deschiderea comenzilor pentru cei interesați să ia masa în spațiu. Cu toate că costul este pe măsură, locurile disponibile sunt limitate și nu satisfac cererea, conform economica.net.

După experiențele culinare subacvatice, în vârf de munte sau suspendate de brațul unei macarale, o companie ce se remarcă prin servicii de lux aduce o experiență cu totul deosebită. SpaceVIP a recrutat un renumit bucătar danez, distins cu o stea Michelin, pentru a crea și găti un meniu în spațiul cosmic.

Conform informațiilor disponibile pentru cei interesați, noua experiență oferită de SpaceVIP constă într-o călătorie de câteva ore cu un balon spațial, în cadrul căreia clienții care își permit să achite 500.000 de dolari vor avea ocazia să se bucure de o masă pregătită de celebrul bucătar danez Rasmus Munk.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bucătarul-șef Rasmus Munk, recunoscut pentru munca sa la restaurantul danez Alchemist, clasat pe locul cinci în prestigiosul ghid „World’s Best 50 Restaurants” pentru anul 2023, este însărcinat cu crearea unui meniu special, adaptat unei experiențe inedite și, totodată, periculoase.

Atras de propunere și deja implicat 100% în proiectul celor de la SpaceVIP, bucătarul danez susține, conform Bloomberg, că, deși nu a stabilit încă un meniu, numărul clienților interesați depășește capacitatea de transport a nacelei în care se va servi masa.

„Suntem conștienți că este o călătorie costisitoare. Dar, până la urmă, vorbim despre o primă astfel de experiență”, a declarat Munk. El a precizat și că planul SpaceVIP este acela de a organiza mai multe călătorii similare pentru a satisface toate cererile și de a scădea ulterior prețul pentru a permite mai multor persoane să se bucure de o astfel de experiență.

În același timp, Roman Chiporukha, fondator al companiei SpaceVIP a explicat că există „deja zeci de participanți calificați care și-au exprimat un interesul pentru această experiență și, cu doar șase locuri disponibile, preconizăm că stabili primul grup de pasageri în următoarele câteva săptămâni”.

Conform planului, balonul și nacela construite de Space Perspectives cu tehnologie NASA va urca până la 30 km deasupra Pământului, iar grație presurizării cabinei, pasagerii nu vor avea nevoie de un antrenament special sau de costume complicate. Primele zboruri de test vor avea loc în aprilie 2024, iar primii pasageri plătitori ar trebui să vadă planeta din spațiu, servind o masă pregătiră de Rasmus Munk, în cursul anului 2025.

SpaceVIP este doar una dintre companiile care propun celor dispuși să plătească sume considerabile ideea de a mânca în spațiu. O alta este compania franceză Zephalto, care a anunțat încă de anul trecut că vrea să ofere oamenilor șansa de a mânca în nacela închisă a unui balon, la marginea stratosferei, pentru o sumă de cel puțin 132.000 de dolari. Și în acest caz primele astfel de experiențe ar trebui să aibă loc în 2025.

Politica