sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nicușor Roșca și Nicolae Giugea, candidații PNL la CJ Dolj și Primăria Craiova

Fostul prefect de Dolj, actual subprefect, Nicușor Roșca, este candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean. La funcția de primar la Craiovei, liberalii doljeni l-au desemnat pe Nicolae Giugea.

Candidaturile au fost stabilite în Colegiul Director Județean al PNL Dolj, care s-a întrunit duminică, 17 martie, la hotelul Ramada.

„Astfel, Nicușor Roșca și Nicolae Giugea au fost desemnați să intre în cursa electorală pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean Dolj, respectiv primar al Municipiului Craiova”, potrivit PNL Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, au fost stabiliți și candidații filialei doljene a Partidului Național Liberal pentru primăriile localităților din județ.

PNL Dolj transmite că Nicușor Roșca a absolvit Facultatea de Horticultură din Craiova în 1998 și are un master la SNSPA în 2008. În 2009 a obținut doctoratul în cadrul Universității din Craiova. A fost director executiv adjunct în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Dolj, prefect de Dolj în perioada 2020 – 2022, iar în prezent ocupă funcția de subprefect al județului.

“Am condus județul în perioada pandemiei cu echilibru și dedicare și am reușit împreună să evităm un dezastru epidemiologic. Am constatat atunci nu numai că doljenii sunt oameni frumoși, dar și că sunt extrem de echilibrați și inteligenți, demonstrând întregii țări că știu să se descurce în cele mai vitrege condiții de viață. Sunt convins că, de la vârful Consiliului Județean Dolj, voi reuși să fac mai mult pentru acest județ, din păcate unul dintre cele mai sărace din țară, și, împreună cu echipa PNL, să punem Doljul în fruntea clasamentului național al dezvoltării,” a declarat Nicușor Roșca.

Despre Nicolae Giugea, PNL Dolj notează că „a absolvit Facultatea de Horticultură din Craiova în 1989 și Facultatea de Drept a aceleiași universități în 2006. În 2001 a obținut titlul de doctor, iar în prezent este profesor universitar în cadrul Facultății de Horticultură din Craiova și conducător de doctorat. În perioada 1995-2005 a fost directorul Stațiunii Didactice Banu Mărăcine. A fost în două rânduri prefect de Dolj, între anii 2005-2007 și 2011-2012, și președinte al ADS între 2009 și 2011. Din 2016 este deputat în Parlamentul României”

Nicolae Giugea: „Craiova, acest oraș istoric al României, capitala celei mai frumoase regiuni, Oltenia, merită mai multă atenție și o mai mare implicare din partea autorităților locale. Din păcate, în ultimii treizeci de ani, Cetatea Banilor nu și-a atins niciodată potențialul economic pe care îl are. Lipsa investițiilor în economia reală constituie motivul principal al depopulării orașului și județului nostru. Din fericire, nu este totul pierdut, și sunt convins că, în ceasul al doisprezecelea, voi reuși, cu sprijinul dumneavoastră, “să scutur” orașul de sărăcie și să-l relansăm socio-economic, astfel încât peste ani să ne mândrim cu toții că locuim într-unul dintre cele mai frumoase și moderne municipii din România.”

PNL Dolj menționează că își exprimă încrederea că toți candidații desemnați vor reprezenta cu succes interesele locuitorilor din Dolj și vor contribui la dezvoltarea durabilă și prosperitatea localităților pe care le vor conduce.

Politica