sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi români au murit în incendiul din Valencia

MAE anunță că în incendiul produs la data de 22 februarie 2024 la o clădire de locuințe din Valencia au murit doi cetățeni români. Nu se știe dacă este vorba despre cele două românce, mamă și fiică, de negăsit după tragedie. Informația a fost transmisă de autoritățile spaniole Consulatului României la Castellon de la Plana, în urma procesului de identificare a victimelor.

„În continuarea informațiilor cu privire la situația cetățenilor români afectați de incendiul produs la data de 22 februarie 2024 la o clădire de locuințe din Valencia, Regatul Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autoritățile spaniole au notificat reprezentanții Consulatului României la Castellon de la Plana că au finalizat procesul de identificare a victimelor şi au confirmat decesul a doi cetățeni români care fuseseră inițial declarați dispăruți. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate. MAE precizează că familia cetăţenilor români decedaţi a fost notificată decătre autorităţile spaniole, conform procedurilor.

Totodată, MAE menţionează că reprezentanţii Consulatului României la Castellon de laPlana sunt în continuare în legătură cu autorităţile spaniole şi cu cetățenii români afectaţi de incendiu care au solicitat asistenţă consulară şi urmăresc evoluţia situaţiei, în vederea asigurării asistenţei/protecţiei consulare, conform competenţelor şi cu respectarea legislaţiei spaniole.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana: +34964203331, +34964216008, +34964217836, +34964203234, +34964216172, +34964212446, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Oficiului consular al României de la Castellon de la Plana: +34677842467”, transmite MAE, potrivit digi24.ro

Un incendiu de proporţii a cuprins, joi, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute. În timpul incendiului, care s-a propagat extrem de rapid, ajutat de vântul puternic, mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane, încercând să scape din focul care ar fi izbucnit la etajul şapte şi în circa jumătate de oră a cuprins întreaga clădire.

Foto: Twitter

Politica