vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Elevii craioveni, vicecampioni europeni la Praga

„Am jucat din ce în ce mai mult astfel încât să mă dezvolt și să pot aplica la lot”

Vladimir Brezniceanu și Dragoș Matei, elevi din Craiova, au obținut locul al doilea la Campionatul European de Dezbateri desfășurat la Praga. Cei doi liceeni sunt primii elevi din orașul lor care au fost selectați pentru a face parte din echipa națională a României.

Rezultatele nu au venit din prima. Am jucat din ce în ce mai mult astfel încât să mă dezvolt și să pot aplica la lot. Apoi au venit și competițiile naționale fizice, în clasa a X-a, am muncit mai mult în cadrul clubului, am organizat și competiții locale și cu două luni înainte de campionatul național s-a format lotul, unde am intrat și eu și Vladimir”, a spus Dragoș Matei.

„Felicitări, dragi elevi! Aveți încredere în propriile forte! Visați și credeți în visurile voastre! Nimic nu pare imposibil atât timp cât există determinare!”, a transmis IȘJ Dolj, pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Asociația Română de Dezbatere Oratorie și Retorica (ARDOR) alege, anual, primii 5 cei mai buni debateri din țară pentru a reprezenta România. În 2024, doi elevi din Craiova vor face parte din această echipă. Este vorba despre Ioan Brezniceanu, de la Colegiul Național „Elena Cuza” și Dragoș Matei, elev la Colegiul Național „Frații Buzești”.

Anul trecut, cei doi au obținut rezultate performante la nivel internațional. Echipa a câștigat premiul 3 în prestigiosul campionat Prague Debate Spring. Elevii din Bănie au fost selectați din nou, cu mențiunea ca ei suntem primii din Craiova care să se afirme la aceasta disciplina pe plan internațional, lotul organizându-se din anul 2004.

Politica