vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Falsuri la Horezu! Polițiștii au confiscat ceramica

Peste 400 de obiecte din ceramică, cu o valoare de 6.600 lei, au fost confiscate de polițiștii vâlceni pe raza localității Horezu. Au fost deschise inclusiv 7 dosare penale, dar acordate și amenzi de peste 20 mii lei. Oamenii legii au găsit și suma de 58.000 euro într-o unitate de vânzare, sumă ce nu a putut fi justificată.

„Au fost verificați 10 operatori economici, ce își desfășoară activitatea în orașul Horezu, al căror obiect principal de activitate îl reprezintă comerțul cu amănuntul al produselor din ceramică, specifice zonei respective.

Pentru neregulile constatate au fost întocmite 7 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii prev de art. 102 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, constând în punerea în circulatie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată. Au fost identificate și ridicate un număr de 411 de produse contrafăcute, respectiv oale, farfurii, ulcioare, ceasuri, castroane, căni, în valoare de 6.600 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, au aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 28/1999, cu amenzi în valoare de 21.500 lei, fiind confiscată suma de 1919 lei, reprezentând încasări nefiscalizate. Totodată, a fost indisponibilizată suma de 58.000 de euro, sumă ce a fost identificată în numerar, în unitatea de vânzare fără documente justificative”, au spus polițiștii vâlceni.

Acțiuni ale polițiștilor economici au fost desfășurate și la Drăgășani. Acolo, vizați au fost producătorii agricoli. Și la Drăgășani au fost aplicate amenzi de 45 mii lei.

„În cadrul activităților desfășurate au fost efectuate verificări la mai multe persoane fizice și operatori economici ce își desfășurau activitatea în municipiul Drăgășani.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 45.000 de lei, potrivit prevederilor Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură Județeană Vâlcea și ai Direcției Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea”, au mai spus polițiștii.

Politica