luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Un elev de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, în lotul național la World Schools Debating Championship

Dragoș Matei, elev la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, va face parte din lotul național care va reprezenta românia la World Schools Debating Championship (WSDC), au anunțat reprezentanții colegiului. Este pentru prima dată când, potrivit acestora, un elev al școlii participă la această competiție globală de dezbateri pentru elevi de liceu.

Competiția, care va avea loc în perioada 18-28 iulie, la Hanoi, în Vietnam, se desfășoară anual și reunește mai mult de 70 de echipe. E o platformă a excelenței, a creativității și a gândirii critice, la care România participă încă din 2004.

”La Hanoi, în Vietnam, în perioada 18-28 iulie, Dragoș Matei (XB) va arunca în luptă, alături de cei 4 colegi ai săi din București, Iași și Craiova, toate atuurile care i-au adus, de altfel, calificarea în această prestigioasă competiție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

WSDC este o competiție globală pentru debaterii de liceu, desfășurată anual și care reunește mai mult de 70 de echipe. E o platformă a excelenței, a creativității și a gândirii critice, la care România participă încă din 2004.

Selecția pentru lotul național restrâns a fost organizată de ARDOR, care antrenează și susține echipa României, anul acesta, și cu implicarea MEN.

Calificarea excepțională a lui Dragoș – membru al clubului de dezbateri CNFB (coordonat de prof. Dumitru Popa) vine în urma participărilor constante și a rezultatelor din circuitul competițional ARDOR, încă de anul trecut, precum și a selecției riguroase din weekendul 5-7 mai”, au spus reprezentanții Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti”.

Politica