vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Caravana USR Dizabilități a ajuns la Craiova

Caravana USR Dizabilități a ajuns la Craiova. Evenimentul care dezbate problemele persoanelor cu dizabilități, dar și rezolvarea acestora, a avut loc în acest weekend,  la unul dintre hotelurile din centrul orașului.
Astfel, sâmbătă, în cea de-a doua parte a zilei, peste 100 de oameni au dezbătut nevoile reale ale comunității oamenilor cu dizabilități, dar și soluții practice utile, inclusiv soluții de finanțare, care pot fi implementate de administrațiile locale.
La eveniment a fost prezent și liderul USR Dolj, Cezar Drăgoescu. Acesta a vorbit despre scopul evenimentului, acela de a atrage atenția opiniei publice și a autorităților locale în privința persoanelor cu dizabilități.
„Este un proiect unic în România. Un proiect dedicat acelor persoane pe care societatea, de cele mai multe ori, se face că nu le vede. Această comunitate este formată din persoane cu dizabilități, din părinți ale acestor persoane, dar și din persoane fără dizabilități, care au decis să se implice activ. Suntem oameni cu aceleași nevoi, aceleași vise și aceleași speranțe. Acești oameni se confruntă cu bariere, fie instituționale, fie din punct de vedere al infrastructurii, al sănătății și educației. Scopul evenimentului este acela de a sensibiliza atât opinia publică, cât și administrația locală în ceea ce privește nevoile și potențialul persoanelor cu dizabilități”, a spus președintele USR Dolj, Cezar Drăgoescu.
Tot la eveniment, a fost prezentă și Claudia Gasparini, membră a  comunității USR Dizabilități și persoană implicată activ în proiect.
„Ne face o deosebită plăcere să găzduim și să organizăm un asemenea eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități, deoarece aceste persoane merită toată atenția și toată implicarea noastră, dar și a persoanelor tipice cărora să le aducem o conștientizare mult mai profundă a stilului de viață și a greutăților întâmpinate de comunitatea persoanelor cu dizabilități. Pentru noi este foarte important ca aceste persoane să ducă o viață cât mai independentă și să fie integrate în societate, iar pentru a atinge acest obiectiv este important ca fiecare dintre noi să aducă un plus de valoare, să existe interes și dorință de implicare în rezolvarea problemelor întâmpinate. Nu trebuie pierdut din vedere faptul că fiecare dintre noi poate cunoaște o persoană cu dizabilități, poate chiar este una sau poate deveni una”, a declarat Claudia Gasparini, membră a comunității USR Dizabilități.
Evenimentul care s-a întins pe parcursul a două zile a cuprins dezbateri și ateliere tematice și de conștientizare. A existat inclusiv o cină pe întuneric, în care mai multe persoane au putut mânca legate la ochi, pentru a simți și conștientiza dificultățile cu care se confruntă nevăzătorii.
În cadrul campaniei, reprezentanții USR au elaborat „Ghidul practic cu soluții de bun simț privind drepturile persoanelor cu dizabilități”. Ghidul explică ce anume înseamnă ideea de dizabilitate, în ce categorii se împarte, dar și o paralelă între nevoile persoanelor respective și ceea ce le este oferit. Ghidul vine de asemenea și cu propuneri pentru administrația locală, în privința persoanelor cu dizabilități. De la posibilitatea de a accesa locuri de muncă mai multe, la tot ceea ce înseamnă infrastructura necesară desfășurării nevoilor acestora.

Politica