vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Avioane Craiova iese din Consorțiul pentru Învățământ Dual. Are datorii la stat

După ce hypermarketul Auchan a ieșit din parteneriatul care privește înființarea Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual, un alt partener important părăsește proiectul. Este vorba despre Avioane Craiova, care, conform spuselor vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Dolj, Mihai Adrian Neațu, are datorii la stat. Astfel, pentru realizarea proiectului „Campus Regional Oltenia pentru Învăţământul Dual”, compania craioveană a fost nevoită să se retragă.
„Comisia constituită la nivelul Ministerului Educaţiei pentru evaluarea şi avizarea constituirii Consorţiilor a solicitat remedieri cu privire la operatorul economic SC Avioane Craiova SA în sensul respectării prevederilor punctului 3 vi din anexa nr. 1 la O.M E nr. 6216/2022 pentru aprobarea Metodologiei privind constituirea consorţiilor pentru învăţământ dual, cu modificările şi completările ulterioare. Având în vedere adresa sus-menționată, SC Avioane Craiova SA, partener 17, a înaintat Consiliului Judeţean Dolj adresa nr. 892/02.03.2023 prin care a solicitat retragerea din consorţiu pentru a sprijini avizarea contractului de parteneriat pentru constituirea „Consorţiului Regional Integrat pentru Învățământul Dual Craiova”.
Totodată, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Dolj nr. 71/24.02.2023 privind aprobarea proiectului „Campus Regional Oltenia pentru Învățământul Dual s-a aprobat Acordul de Parteneriat pentru implementarea proiectului „Campus Regional Oltenia pentru Învăţământul Dual”, conform anexei nr. 2, care are în componența sa 23 de parteneri, inclusiv SC Avioane Craiova SA, partener 17. Având în vedere cele prezentate anterior și luând în considerare prevederile art 9 la O.M E nr. 6216/2022, în vederea avizării contractului de parteneriat pentru constituirea „Consorţiului Regional Integrat pentru Învățământul Dual Craiova” de către comisia constituită la nivelul Ministerului Educaţiei şi depunerii proiectului „Campus Regional Oltenia pentru Învăţământul Dual” se impune încheierea Actului adiţional nr. 1 la contractul de parteneriat pentru constituirea „Consorţiului Regional Integrat pentru Învățământul Dual Craiova”, înregistrat la Consiliul Judeţean Dolj sub nr. 4307/17.02.2023 pentru modificarea componenței Consorțiului prin retragerea operatorului economic SC Avioane Craiova SA, partenerul 17”, se arată în proiectul CJ Dolj, aprobat luni de către consilieri.
Prin intermediul proiectului „Consorțiu Regional Integrat pentru Învăţământul Dual Craiova”, elevii și studenții ar urma să beneficiez de un campus, dar și de burse și formare profesională de calitate. Proiectul ar urma să fie realizat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Politica