sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjul a primit 71 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirilor afectate de cutremure

Peste 71 de milioane de lei a primit, până în prezent, de la Guvern, judeţul Gorj pentru reabilitarea şi consolidarea obiectivelor afectate de cutremurele produse în 13 şi 14 februarie, autorităţile continuând evaluarea infrastructurii clădirilor avariate de seisme, a anunţat, joi, prefectul Cristina Cilibiu, transmite Agerpres.ro.

„Ieri, în şedinţa de Guvern, a fost aprobată o nouă alocare, fiind vorba de suma de 19.941 mii lei, din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru lucrările necesare renovării şi consolidării obiectivelor afectate în urma cutremurului de pe raza municipiului Târgu Jiu, judeţul Gorj. În total, 71.418 mii lei au fost alocaţi pentru construirea, refacerea şi consolidarea clădirilor afectate în numai două săptămâni. (…) Activitatea noastră continuă şi în săptămânile următoare ca să putem evalua toată infrastructura afectată şi solicităm fonduri pentru remedierea pagubelor produse de cutremur. Mă bazez cu toată încrederea pe colegii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe echipele de intervenţie şi pe sprijinul primarilor din localităţile afectate”, a transmis prefectul Cristina Cilibiu.

Banii primiţi vor fi folosiţi pentru consolidarea celor mai afectate obiective, precum clădirea Palatului Administrativ din Târgu Jiu, câteva unităţi şcolare din zonele unde seismele s-au resimţit cel mai puternic, dar şi pentru bazinele de apă de pe Dealul Târgului care înainte de cutremure au fost afectate de către ploile abundente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica