luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Beți și fără permis de conducere, pe străzile din Gorj

În ultimele 72 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 816 de amenzi, a căror valoare depășește 350.000 lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 74 de permise de conducere și retrase 32 de certificate de înmatriculare. Polițiștii au constatat în flagrant delict 11 infracțiuni la regimul rutier.

„La data de 24 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au depistat în trafic un bărbat de 66 de ani, din orașul Tismana, în timp ce conducea un autoturism pe strada Depozitului, din aceeași localitate, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La aceeași dată, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au oprit pentru control pe strada Autoliv, din orașul Rovinari, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din municipiul Târgu-Jiu. Procedând la testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 25 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Geneva, din municipiul Târgu Jiu, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din aceeași localitate. Testarea cu aparatul etilotest, a indicat o concentrație 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la aceeași dată, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu au oprit pentru control, pe DJ 672 D Frătești, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din aceeași localitate. Testarea cu aparatul etilotest, a indicat o concentrație 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat”, potrivit IPJ Gorj.

În toate situațiile, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

„Pe 25 februarie, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu au mai depistat un tânăr de 20 ani, din comuna Bălești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Liliacului, din aceeași localitate, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot în aceeași zi, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au depistat un alt tânăr de 18 ani, din comuna Aninoasa, în timp ce conducea pe DC 47 Sterpoaia, un tractor ce avea atașată o remorcă neînmatriculată sau neînregistrată. Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, potrivit sursei citate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

„Un tânăr a fost prins conducând un ATV neînmatriculat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, au mai transmis polițiștii.

„La data de 26 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu-Cărbunești au depistat un tânăr de 14 ani, din comuna Aninoasa, în timp ce conducea pe DC 47 Costești, un ATV neînmatriculat. Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 26 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Prigoria, în timp ce conducea pe DN 67 Bengești, un autoturism având autorizația de circulație provizorie expirată din data de 4 ianuarie a.c.

La data de 26 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 55 de ani, din Municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea pe strada Victoriei din aceeași localitate, un autoturism având autorizația de circulație provizorie expirată din data de 14 decembrie 2022”, conform sursei citate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

La data de 27 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au oprit pentru control, pe strada Parângului, din Bumbești-Jiu, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din municipiul Târgu Jiu. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Politica