vineri, iulie 19, 2024

Ultima ora

Sport

Elena Lasconi va candida la șefia USR

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, și-a anunțat candidatura la șefia USR, după ce în prealabil a spus că vrea să se asigure că membrii USR își doresc ca partidul să fie reformat din temelii. Între timp, primarul Timișoarei Dominic Fritz, pe care-l recomandase și Cătălin Drulă pentru a prelua președinția USR, a anunțat că nu mai vrea să candideze, scrie g4media.ro

„Am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat”, a transmis Elena Lasconi.

Aceasta le-a dat asigurări oamenilor din Câmpulung că le va rămâne loială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„E vremea reconstrucției! Dragi câmpulungeni, vă mulțumesc pentru încredere! Am fost, sunt și voi fi loială Câmpulungului câte zile voi mai avea. Tot ce fac și voi face este pentru binele orașului. Nu este o promisiune, ci un legământ. Aici este casa mea. Aici este sufletul meu. Și asta datorită vouă. Mă mândresc cu Câmpulung. Mă mândresc că sunt româncă. După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situație în fața căreia nu pot să rămân spectator. Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta pe care o iubim cu toții. Știu că pot schimba multe și sunt datoare să încerc, așa cum fac zi de zi aici la Câmpulung. În acest moment România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Așa că am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat. Aici la Câmpulung continuăm cu fapte. Vă rog să aveți încredere: cuvântul meu e contract! Să fim sănătoși, liberi, uniți  și să ne bucurăm unii de alții!”, a transmis Lasconi.

Cătălin Drulă a anunțat, zilele trecute, că se va organiza un congres pentru alegerea noului președinte al USR și l-a indicat pe primarul timișorean Dominic Fritz drept un candidat potrivit.

Numai că Dominic Fritz nu deține încă cetățenia română, iar acest lucru ar putea avea consecințe negative pentru partid, pe viitor. Există o decizie a Înaltei Curți care asimilează funcția de președinte de partid cu cea de funcționar public, iar pentru ca o persoană să ocupe un post de funcționar public este necesar să aibă cetățenie română. Dominic Fritz a declarat că n-are încă cetețenie  română și că se află în procedură de a o obține. Dacă în acest moment el ar câștiga șefia partidului și apare vreo contestare a poziției sale de președinte, partidul s-ar putea confrunta cu probleme în registrul de înscriere a partidelor.

Lasconi a mai spus că, dacă va candida, vrea să schimbe întreaga conducere a partidului.

”Rezultatul a fost dezastruos. Trebuie schimbat și Biroul Național, întreaga echipă de conducere, vreau să schimbăm statutul astfel încât candidatul la prezidențiale să fie decis prin votul tuturor membrilor”.

Foto: Facebook/Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

Politica