sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Fals în declarații pentru fonduri europene. Peste 700 mii lei obținuți ilegal

Două persoane și societatea Project Implement Consult SRL au fost trimise în judecată intr-un dosar în care se aduc acuzații de instigare. Administratorul societății recunoscuse anterior că a făcut fals în declarații și a acceptat pedeapsa de 1 an 4 luni închisoare cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014-2015, în contextul implementării proiectului “,,Realizarea și dotarea unei pensiuni în vederea diversificării afacerii societății SC Project Implement Consult SRL”, cei doi inculpați, persoane fizice, l-ar fi determinat pe administratorul de drept al firmei menționate anterior să depună la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului mai multe documente false, în scopul obținerii finanțării nerambursabile. Prin aceste demersuri, ar fi fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 710.078 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului s-a constituit parte civilă în cauză.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați (două persoane fizice și SC Project Implement Consult SRL), pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu administratorul SC Project Implement Consult SRL, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea unei infracțiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv 1 an 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, au spus procurorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica