sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Amenzi de aproape 50.000 de lei de la inspectorii ITM

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat în decembrie, 152 de controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă și au aplicat amenzi de aproape 50.000 de lei pentru mai multe deficiențe depistate la angajatori.

Potrivit olt-alert.ro, domeniile de activitate verificate au fost construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

„În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 158 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție și neefectuarea controlului medical periodic”, a declarat șeful instituției, inspectorul șef Cristian Ungureanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru cele mai grave nereguli au fost aplicate 90 sancțiuni, dintre care 85 de avertismente și cinci amenzi în valoare totală de 49.500 lei.

În luna decembrie 2022, inspectorii de muncă au identificat o persoană care desfășura muncă nedeclarată la un angajator din localitatea Caracal, obiect activitate fabricarea pâinii, angajatorului care o folosea fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei.

De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de șase evenimente, soldate cu tot atâtea persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

Politica