vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Patru călugărițe, arestate pentru violență împotriva minorilor

Un videoclip filmat de un copil, în care o călugăriță îl pălmuiește pe un băiețel de patru ani și îl trage de păr în timp ce alți minori îi cereau să se oprească, a declanșat ancheta. Mai mult, călugărița l-a lovit și pe fratele de 8 ani al copilului, provocându-i sângerări nazale.

Incidentul filmat s-a petrecut la Institutul Religios Santa Maria della Provvidenza din Casamicciola Terme, insula Ischia, Italia, informează Anews.com.

În urma investigațiilor s-a descoperit că în interiorul institutului aveau loc frecvent acte de violență ale călugărițelor asupra copiilor, cum ar fi trasul de păr, lovituri peste ceafă, cu picioarele sau cu papucii peste mâini. Minorilor li s-a ordonat să tacă și le-au fost luate telefoanele mobile, astfel încât să nu poată face fotografii și filmări, relatează libertatea.ro care citează presa locală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit poliției, femeile implicate în actele de violență împotriva minorilor erau șefa instituției și alte trei călugărițe. Acestea au fost arestate.

Ulterior, potrivit unei hotărâri judecătorești, una dintre cele patru călugăriţe a fost trimisă la închisoare, iar alte două surori și mama superioară au primit interdicția de a intra în regiunea Campania, de care aparține Ischia.

Călugăriţele sunt acuzate de circumstanţa agravantă de a fi abuzat de condiţia de inferioritate fizică şi psihică determinată de vârsta victimelor şi de săvârşirea infracţiunilor în cadrul unui institut de învăţământ şi formare.

Instituţia bisericii din nordul insulei italiene Ischia, în Golful Napoli, găzduieşte minori care aşteaptă să fie preluaţi de asistenţi maternali sau să fie adoptaţi, precum şi copii care locuiesc acolo ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti.

Politica