vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crește bilanțul morților în urma scufundării a două ambarcaţiuni cu migranţi

Un nou corp a fost găsit marţi după naufragiile de săptămâna trecută din Marea Egee, în Grecia, a două ambarcaţiuni cu migranţi la bord, a anunţat paza de coastă elenă, ridicând bilanţul la cel puţin 30 de morţi, notează AFP.

Potrivit bilanţului de sâmbătă, numărul victimelor era 29.

Corpul unei femei a fost recuperat marţi în largul Insulei Kythira, la sud de Peninsula Peloponez, unde o barcă cu pânze care transporta 95 de migranţi a eşuat în cursul nopţii de miercuri spre joi, când vântul a suflat puternic în această zonă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După acest naufragiu, 80 de oameni au fost salvaţi. Unul dintre aceştia, suspectat a fi traficant de persoane, a fost arestat sâmbătă, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, cel puţin 18 persoane, majoritatea femei, au murit într-un alt naufragiu în largul Insulei Lesbos, în nord-estul Mării Egee, în Mediterana de Est, în zorii zilei de joi.

Ambarcaţiunea transporta 40 de somalezi, dintre care doar zece purtau veste de salvare, potrivit autorităţilor elene.

În primele opt luni ale anului, aproximativ 1.500 de persoane au fost salvate de paza de coastă, cu aproximativ 600 mai multe decât anul trecut.

Adesea acuzată de respingerea ilegală a migranţilor şi refugiaţilor înapoi spre Turcia vecină, Atena aruncă frecvent responsabilitatea asupra Ankarei pentru naufragiile din Marea Egee care separă cele două ţări.

„Trebuie exercitată presiune asupra Turciei la nivelul UE pentru a împiedica plecările ilegale din Turcia, altfel pierderile de vieţi omeneşti vor continua”, a spus sâmbătă ministrul grec al migraţiei, Notis Mitarachi, la conferinţa MED5 de la Paphos (Cipru), în cursul unei reuniuni a cinci ţări mediteraneene aflate în prima linie pentru primirea migranţilor (Grecia, Spania, Cipru, Malta şi Italia).

Foto: pixabay

Politica