”Evitați să începeți să întrebați ”Nu cunoști pe cineva la permise?””. Apelul Ministerului de Interne

Peste 450 de mii de șoferi români vor avea permisul expirat până în luna februarie 2023, anunță Ministerul de Interne pe pagina de Facebook.

”Acest lucru înseamnă că 450.000 de conducători auto trebuie să-și preschimbe permisul de conducere. Chiar dacă ne vom pregăti pentru acest număr mare de solicitanți, cu siguranță se vor face cozi. Rugămintea noastră este să verificați dacă sunteți în această situație și dacă da, să vă prezentați cât mai curând la ghișeu pentru preschimbare”, se transmite pe pagina de Facebook a instituției.

Se precizează că astfel se evită ”să stați la eventualele cozi și să începeți să întrebați “Nu cunoști pe cineva la permise?” Nu o să cunoască nimeni o astfel de persoană. Sau dacă totuși o găsiți, o vulnerabilizați… și chiar nu ar fi bine!”, mai scrie pe pagină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Pașii pentru schimbarea permisului auto:

– efectuarea programăriilor online pe site-ul drpciv;

– achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal etc.);

– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul  a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei);

– prezentarea la sediu conform programării.

Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se poate livra prin serviciul de curierat la Poștei Române,  la adresa din România indicată de titular sau se poate ridica de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile).

Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Populare

Recomandări

Primele centre de colectare legume-fructe se construiesc în acest an

Construcția primelor 6 centre, din cele 15 câte vor...

Doi pompieri mehedințeni, pe podium la Jocurile Europene ale Polițiștilor și Pompierilor

Doi pompieri din judeţul Mehedinţi, lt. col. Lavinia Mariana...

Un rănit în explozia de la Crevedia a murit în Germania

Bilanţul exploziei de la staţia GPL din Crevedia a...

Se redeschid secțiile COVID în spitale

Tot mai multe spitale din țară redeschid secțiile pentru...