marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parlamentul României trece pe modul ”economic” la consumul de energie

Camera Deputaţilor a implementat recent mai multe măsuri pentru a reduce consumul de energie electrică, în concordanţă cu soluţiile recomandate cu ocazia efectuării ,,Auditului energetic complex pentru imobilul Palatului Parlamentului’’, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Camerei, sistemele de iluminat din interiorul clădirii au fost schimbate cu unele pe sistem led, moderne și mai economice. În ceea ce priveşte iluminatul exterior, au fost luate măsuri de diminuare a acestuia la 50%, iar iluminatul festiv al faţadei a fost redus la o perioadă de două ore, zona dinspre Parcul Izvor beneficiind de iluminat economic pe bază de led, cu consum redus de energie.

Începând cu anul 2022, întregul imobil este alimentat cu energie electrică produsă exclusiv din surse regenerabile (energie clasificată drept „verde”), iar notarea energetică a clădirii are valoarea de 93.48. „La această dată se află în derulare un studiu de fezabilitate ce analizează problematica eficientizării consumurilor de utilităţi (Centrală de cogenerare de înaltă eficienţă).

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, se vor avea în vedere folosirea atât a sistemului de cogenerare precum și a altor resurse regenerabile: sisteme fotovoltaice, pompe de căldură etc.

Totodată, Camera Deputaţilor vrea să utilizeze inteligența artificială pentru a monitoriza şi a controla prin care să reducă la jumătate consumul de energie, în toate zonele administrate, în limita siguranţei tehnologice a sistemelor şi imobilului.

De asemenea, Palatul Victoria nu va mai fi iluminat după miezul nopții, a transmis secretariatul General al Guvernului, informează libertatea.ro

Politica