duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Explozie la Şantierul Naval de la Orşova. Trei victime au ajuns la spital, una în stare gravă

Update. Conferinta de presa ținută la Spitalul Municipal Orșova

„În urma nefericitului eveniment au suferit 3 pacienți. Primul a ajuns la noi în jurul orei 12:45. S-a prezentat stabil hemodinamic, starea lui era alterată, întrei timp s-a activat Planul Alb al spitalului. Am sunat toți colegii să ne ajute cu această problemă. Pacientul s-a prezentat cu o arsură grad 3/4, o proporție de 90%, și s-a hotărât intubarea lui și administrarea tratamentului de care avea nevoie. Ulterior, a apărut și cel de-al doilea pacient. Acesta a ajuns la noi stabil hemodinamic, cu arsuri de grad 2/3, în proporție de 80%. Colegii mei s-au ocupat de el prin toaletare, prin administrarea tratamentului specific, precum și de analgezice, însă starea lui s-a agravat și a trebuit și el intubat. După toate acestea, a apărut și cel de-al treilea pacient. Acesta a avut puțin noroc deoarece s-a aflat în exteriorul clădirii, acesta suferid doar un traumatism cranio-facial și unul la nivelul gambei. El a fost transferat către Spitalul Drobeta Turnu-Severin. Am primit acordul de transfer către București al primului pacient, un bărbat în vârstă de 45 de ani. Al doilea pacient va merge către Timișoara”, a declarat Dr. Mihnea, Șeful Departamentului de Primiri Urgențe.

Panică mare pe Șantierul Naval Orșova. O explozie a avut loc la o navă care se afla în acel moment în reparații. La fața locului au fost chemate de urgență mai multe echipaje de ambulanță. Potrivit reprezentanţilor ISU Mehedinţi, explozia nu a fost urmată de incendiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trei persoane au ajuns la spital cu arsuri, pentru a fi evaluate medical. Inițial s-a spus că unul dintre ei este în stare gravă, dar medicii au confirmat că toți trei se află într-o situație disperată.

”Din datele pe care le avem, în urma exploziei care a avut loc la Şantierul Naval Orşova trei persoane au necesitat îngrijiri medicale. Explozia a avut loc în urma unei acumulări de gaze şi nu a fost urmată de incendiu. Au intervenit un SMURD şi o ambulanţă SAJ. Autospeciala SMURD a preluat o victimă care are arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului. O altă victimă a fost preluată de SAJ, iar o a treia a fost dusă la spital de angajaţii şantierului”, a transmis ISU Mehedinţi, conform News.ro.

Răniţii au fost transporaţi la UPU Orşova. Ulterior, reprezentanții ISU au precizat că două dintre victime au arsuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului, iar cea de treia a suferit un traumatism cranio-cerebral.

Politica