vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. O femeie din Caracal a „uitat“ că este căsătorită și s-a mai măritat odată

O femeie, domiciliată în municipiul Caracal, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de bigamie și de fals în declaraţii. Ea a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

Femeia din Caracal se căsătorise cu acte în regulă încă din august 2005, dar în 2019, inima ei a început să bată cu putere pentru alt bărbat. A fost o dragoste atât mistuitoare încât la finalul acelui an a decis să se mărite a doua oară.

Totuși, a făcut-o fără să încheie socotelile cu bărbatul alături de care își unise destinele în 2005. Și cum individul nu decedase, noua înfățișare de la starea civilă a atras atenția autorităților locale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Magistrații au dispus ca, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei mun. Caracal, jud. Olt sau la Liceul Teoretic Mihai Viteazul Caracal, jud Olt.

Instanța a dispus anularea actului de căsătorie încheiat în Registrul de Stare civilă si păstrat în Registrul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor de către SPCLEP Caracal, a certificatului de căsătorie înregistrat la Primăria Mun. Caracal şi a declaraţiei pe propria răspundere dată de inculpată în faţa ofiţerului de stare civilă.

Conform jurnaliștilor de la ziuaconstanta.ro, decizia Judecătoriei Caracal nu este una definitivă, dar este puțin probabil că femeia va formula apel.

Aceeași sursă a notat că pe portalul instanțelor de judecată există câteva dosare penale având ca obiect ”bigamia (art.376 NCP)”. În prim-plan apar trei inculpate și un inculpat din orașul Năvodari, județul Constanța.

Jurnaliștii constănțeni au remarcat că în cazul bărbatului a fost pronunțată o soluție. Astfel, magistrații l-au condamnat pe inculpat la şase luni de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă.

În plus, la fel cum a pățit și femeia din Caracal, și bărbatul din Năvodari a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pentru 60 de zile.

El are două opțiuni în acest sens: Serviciul Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Oraşului Năvodari sau Direcția de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa.

Politica