Gorj. Recensământ falsificat în mai multe localități: Numărul locuitorilor a crescut peste noapte

În mai multe comune din Gorj, numărul celor recenzați îl depășește cu mult pe cel al persoanelor care figurează, la Evidența Populației, ca având domiciliul acolo, scrie Adevărul.

„Dacă Teleşti avea estimată o populaţie de 2.356, au fost recenzaţi 3.071 de oameni. De asemenea, la Bolboşi, de la 2.684 la 3.400. La Mătăsari era o estimare de 4.200 de persoane, s-a ajuns să se recenzeze 5.200. O creştere semnificativă este şi la Roşia de Amaradia, de la 2.600 la 3.100. Hurezani a înregistrat o creştere de la 1.400 la 1.600. La Dăneşti, de la 3.900 la 4.700“, a declarat prefectul judeţului Gorj, Marcel Iacobescu, la o emisiune de la Radio Accent.

Acesta spune că o explicație a fenomenului ar fi că multe persoane au ieşit la pensie şi au plecat în zone rurale, dar nu şi-au făcut mutaţia: „Sunt foarte mulţi care şi-au luat câte un loc de casă pe lângă oraş, în comunele învecinate şi s-au mutat cu totul acolo“, a mai spus prefectul de Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul comunei Teleşti, Romulus Bîldea, susţine că datele colectate la recensământ sunt reale.

„Fiind aproape de oraş, la 12 kilometri de Târgu Jiu, sunt foarte multe persoane care domiciliază pe raza localităţii, care nu au domiciliul în comună, dar locuiesc efectiv în Teleşti. Foarte multe persoane s-au retras la ţară, dar nu şi-au schimbat domiciliul din actul de identitate. La noi nu există casă care să fie scoasă la vânzare şi să nu se vândă”, a spus el.

Vasile Păunescu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj, a precizat că urmează ca datele să fie verificate.

Populare

Recomandări

Aproape 100 de milioane lei, pentru protecția versanților

Aproape 100 de milioane lei vor fi investiți pentru...

Cod Roșu în Oltenia. Ce probleme au făcut ploile și vântul

Update/ Ora 20.20 - O nouă avertizare a fost...

Dragoș Bon, după CSU Craiova – U Cluj 1-1: „Ne-am bătut joc de noi”

Tehnicianul a spus că fotbaliștii lui sunt mai constanți...

Căutat de polițiști, după ce a fost la un pas să omoare un om

Polițiștii îl caută pe atacator: „Să nu intervină și...