sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Primarul din Peștișani: „I-aș împușca pe acești oameni”

Seceta a lovit România și sute de mii de hectare de culturi agricole sunt compromise, dar sunt și agricultori care folosesc apa potabilă din rețea pentru a-și uda culturile. Se întâmplă la Peștișani, în Gorj, iar primarul Cosmin Pigui spune că cei care fac asta ar trebui „băgați la pușcărie”, într-o declarație pentru Radio Infinit.

„Este un sfert din localitate afectată. Este afectată în această perioadă caniculară, pentru că o rețea de alimentare cu apă de uz casnic este utilizată ca și o rețea de irigat, ceea ce nu este normal”, a declarat primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

Edilul spune că dacă ar fi în locul celor de la compania de apă, le-ar face celor care fură apă dosare penale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„I-aș băga în pușcărie pentru că asta este o nesimțire, iar nesimțirea trebuie băgată la pușcărie. Ei udă cu nesimțire orice: udă gazonul, udă porumbii, eu i-aș împușca pe acești oameni care iau dreptul altor oameni la civilizație”, a mai spus primarul.

Acesta mai spune că sunt familii care au copii mici sau bătrâni bolnavi care nu au apă „din cauză că unii udă porumbul”.

„Deci, oamenii care fac treaba asta și cei care fură apa, aș lua cele mai drastice măsuri. Când eram mic, aveam sarcină în fiecare seară să scot 50 de găleți de apă la fântână și azi am ajuns să udăm porumbii cu apă de la rețeaua publică. E exagerat”, a spus primarul din Peștișani.

Suprafaţa totală afectată de secetă este de 106.389 ha, conform datelor comunicate până acum de 20 de judeţe, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Situaţia suprafeţelor la culturile calamitate se raportează zilnic pe baza proceselor verbale de constatare a pagubelor încheiate.

Până în prezent, au comunicat suprafeţe afectate de secetă judeţele Arad, Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Teleorman, Tulcea, Timiş, Vaslui şi Vrancea.

Foto: Facebook/Primaria Pestisani Pestisani

Politica