sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU, înfrângere cu Farul. Marius Croitoru, eliminat

FCU Craiova a debutat în noul sezon al Superligii cu o înfrângere, la Ovidiu, împotriva lui Farul Constanța.

Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru gazde, care au deschis scorul încă din minutul 3. Grameni prinde un șut de la 25 de metri, pe colțul lung al porții lui Popa, care nu ajunge la minge, în ciuda plonjonului.

Prima mare ocazie pentru FCU vine în minutul 28. Baeten îl presează pe Popescu, care greșește pasa, mingea ajungând la Compagno care șutează din unghi pe lângă poartă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La faza următoare Farul declanşează contraatacul, Pitu duce mingea la Artean, iar mijlocaşul marchează un eurogol, cu stângul la colţul lung.

Finalul primei reprize găsește FCU și fără antrenor pe bancă. După un fault al lui Asamoah la Vlad Morar, la mijlocul terenului, Iulian Călin merge la margine şi îi arată al doilea cartonaş galben lui Marius Croitoru. Antrenorul celor de la FCU devine astfel primul antrenor eliminat din acest sezon al Superligii.

Repriza a doua începe cu FCU Craiova în atac. În minutul 49 Baeten prinde poarta cu un şut de la 20 de metri, dar Aioani intervine fără emoții.

În minutul 57 craiovenii reușesc să reducă din diferență. Introdus de câteva secunde pe teren, Sidibe apare perfect la o centrare din corner și reia cu capul de la marginea careului de şase metri.

În minutul 73 Farul mai înscrie o dată, însă golul marcat de Vlad Morar este anulat pentru o poziție clară de offside.

Până la final niciuna dintre echipe nu-și mai creează ocazii clare de gol, astfel că partida se termină cu scorul de 2-1 pentru Farul. Pe lângă faptul că nu au reușit să aducă nici un punct de la malul mării, jucătorii FCU vor trebui să se descurce următorul meci, contra campioanei CFR Cluj, și fără antrenor pe bancă.

Farul – FCU Craiova 2-1 (Grameni 3, Artean 29 / Sidibe 57)
FARUL: 12. Aioani – 5. Mladen, 17. Larie, 3. Mihai Popescu, 25. Kiki – 18. Artean, 16. Nedelcu, 24. Grameni – 22. Torje, 10. Vl. Morar, 80. A. Pitu.
Rezerve: 94. Buzbuchi, 4. Doukoure, 8. Casap, 99. R. Moldoveanu, 22. Radu Boboc, 28. D. Grosu, 8. Casap, 23. Robert Ion, 26. Ad. Mazilu, 9. Ad. Petre.
FCU CRAIOVA: 31. R. Popa – 44. Enache, 35. A. Duarte, 5. Huyghebaert. 30. Van Durmen – 6. Vl. Achim, 77. Asamoah – 24. Baeten, 10. Bauza, 11. Chiţu – 33. Compagno.
Rezerve: 1. Mogoşanu, 2. Negru, 8. Dr. Albu, 9. Cl. Bălan, 15. Blidar, 21. D. Croitoru, 28. Y. Bahassa, 51. Sidibe, 88. Marquet, 27. Ricardo Grigore, 17. Raicea.

foto: facebook / Fotbal Club Universitatea 1948

Politica