duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie în ciuda indisciplinei

România a învins Uruguay în primul dintre cele două meciuri programate în America de Sud. Stejarii au reușit să se impună cu 30-22 (17-3) în ciuda faptului că au avut o serie de momente de indisciplină care puteau să încline balanța de cealaltă parte.

România a intrat bine în meci, au pus presiune pe adversari și și-a trecut primele punte pe tabelă încă din minutul 4. Alexandru Bucur, din pasa lui Tudor Butnariu, a reușit să marcheze un eseu, pe care Gabriel Rupanu l-a transformat, ducând scorul la 7-0. Los Teros puteau să reducă din avantaj dar Felipe Etcheverry a ratat o lovitură de pedeapsă.

Primul moment de indisciplină pentru naționala noastră a venit în minutul 13, Tudor Butnariu primind cartonaș roșu pentru placaj periculos. Deși cu un om în minus, Stejarii au reușit să marcheze și al doilea eseu, după ce Vlăduț Popa l-a deschis pe Alexandru Bucur care a pătruns printre trei adversari și i-a pasat lui Gabriel Rupanu, care a culcat balonul în terenul de țintă advers. Tot Rupanu a transformat și încercarea, ducând scorul la 14-0, la jumătatea primei reprize.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gazdele pun presiune, dar Stejarii reușesc să țină piept atacurilor uruguayenilor și să închidă culoarele. România reușește să mute apoi presiunea 22-ul advers, lucru care îi face pe Los Teros să greșească, Agustin Ormaechea primind cartonaș galben. Stejarii încearcă să marcheze și al treilea eseu, însă după trei pătrunderi nereușite se optează pentru o lovitură de pedeapsă. Rupanu o transformă și duce scorul la 17-0, în minutul 33.

Din acest moment jocul aparține uruguayenilor. Pe finalul primei reprize aceștia reușesc să reducă din diferență. Felipe Berchesi transformă o lovitură de pedeapsă care stabilește și scorul pauzei, 17-3.
Începutul reprizei a doua îi găsește pe Los Teros mai motivați, meciul disputându-se mai mult în 22-ul Stejarilor. Mihai Lămboiu este protagonistul celui de-al doilea moment de indisciplină din naționala României, primind cartonaș galben, lăsându-și coechipierii în 13 contra 15 pentru 10 minute.

Cu acest dezavantaj numeric, Stejarii nu mai pot închide culoarele și Santiago Civetta reușește să înscrie primul eseu pentru Uruguay, ducând scorul la 17-8. 2 minute mai târziu, Gabriel Rupanu mai aduce 3 puncte pentru România, după ce transformă o lovitură de pedeapsă: 20-8.

În minutul 54 vine și al treilea moment de indisciplină în naționala noastră. Bucur reușește să-l placheze magistral pe Freitas, acesta scapă balonul în față, arbitrul fluieră un „înainte” la jucătorul sud-american, și posesie pentru Stejari. Doar că jucătorul român își bate nesportiv pe spate adversarul, acesta ripostează, se crează o altercație între cele două echipe iar arbitrul decide că reacția lui Bucur a fost nesportivă și oferă posesia gazdelor.

Putea fi momentul de cotitură al meciului, deoarece Los Teros reușesc să întoarcă scorul pe tabela de marcaj, 22-20, în urma a două eseuri în 3 minute, prin Manuel Ardao și Rodrigo Silva, ambele transformate de Felipe Berchessi.

Stejarii nu renunță la luptă și continuă să-și apere șansele la victorie. În minutul 70 preiau din nou conducerea pe tabelă, prin Rupanu, care transformă o penalitate (23-22), pentru ca la ultima fază de meci să înscrie un eseu prin Cristi Boboc, în urma unui mol de margine. Vlăduț Popa transformă și stabilește scorul final, 30-22 pentru România.

În urma acestei victorii, Stejarii câștigă Trofeul Banco Santander, pus în premieră în joc în întâlnirile dintre cele două echipe. Duminică, 17 iulie, se va disputa al doilea meci test între cele două naționale.

foto: Rugby Romania 

Politica