luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A început Campionatul European de înot pentru juniori. Primele rezultate ale sportivilor români

Începând de astăzi și până duminică 10 iulie, Complexul Sportiv de Natație din Otopeni găzduiește întrecerile Campionatul European de înot pentru juniori. Organizată în premieră de România, competiția aduce la start 494 de sportivi din 42 de țări.

Ieri după-amiază, conducerea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern a organizat o conferință de presă prin care și-a exprimat entuziasmul organizării unui asemenea eveniment de anvergură și speranța că sportivii români vor aduce cat mai multe medalii.

„Sunt foarte emoționat. Abia aștept primul start. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în România. Doresc să-i mulțumesc public lui David, pentru că la această competiție s-a pus în slujba echipei. Programul lui din această vară este infernal. Îmi doresc să văd cât mai mulți sportivi în finale și pe podium” – Silviu Anastase, șeful delegației României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Suntem în fața unui moment istoric. Este pentru prima dată când România găzduiește o ediție de Campionat European de înot pentru juniori. Mă bucur că acest lucru va fi posibil doar în câteva ore. Sunt confirmate 42 de țări participante și 494 de sportivi. Au fost câteva zile dificile, dar suntem pregătiți. Mulțumesc domnului primar al orașului Otopeni pentru parteneriatul pe care l-am avut în toată această perioadă. Complexul Sportiv de Natație a fost oferit cu titlu gratuit pentru a putea organiza aceste Campionate Europene de înot și de sărituri pentru juniori” – Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

La conferință a participat și David Popovici, dublul campion mondial la seniori. Pentru acesta, competiția organizată în România va fi ultimul campionat european de juniori la care va mai concura.
„Mă bucur că au devenit așa importante aceste campionate și că va fi atât de multă lume în tribune. O să fim energizați de atmosfera de acolo și aștept cu nerăbdare să începem. Eu invit spectatorii să ne susțină pe toți, nu numai pe mine. Mi-am propus să mă distrez și să mă bucur de atmosferă. Am sperat și s-a întâmplat să fie bazinul plin. La Otopeni, apa e rapidă, te simți rapid în ea. Așa îmi place mie să spun. Sala este imensă, impresionantă și este un bazin frumos. E un sentiment plăcut, mă bucur că am onoarea să concurez chiar la mine acasă. Sunt convins că totul o să decurgă conform planului. Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine și nu vor fi niciodată, sper. Vreau doar să fiu cea mai bună versiune a mea, atât” – David Popovici, dublul campion mondial la seniori.

Primele rezultate ale sportivilor români

Prima probă, prima calificare în semifinale pentru România. Ana Maria Sibișeanu s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber. Timpul său, de 2:04.67, reprezintă a 14-a performanță din serii și îi asigură un loc în semifinale.

David Popovici s-a calificat și el în semifinale la 200 m liber cu prima performanță. Dublul campion mondial de seniori a oferit prima reprezentație la Campionatul European de înot pentru juniori. David s-a calificat fără emoții în semifinalele probei de 200 m liber, cu cel mai bun timp: 1:48.75.

Aissia-Claudia Prisecariu și Rebecca-Aimee Diaconescu s-au calificat în semifinalele probei de 50 m spate. Aissia a încheiat cursa cu timpul de 29.70 s, iar Rebeca a terminat lungimea de bazin cu 29.71 s.

Cristian Lăpădat s-a calificat în semifinalele probei de 200 m fluture. El a înotat cele patru lungimi de bazin cu timpul de 2:03.30 min. și va fi prezent în penultimul act al probei.

Primele calificări în finală pentru România!

Prima finală pentru delegația României la Campionatul European de înot pentru juniori, ediția 2022!
Ștafeta României de 4×100 m liber feminin s-a calificat în finală cu timpul de 3:48.24 min. Bianca Costea, Rebecca-Aimme Diaconescu, Irina Preda și Anastasia Bako au obținut al cincilea timp din serii și diseară vor încerca să facă obțină un rezultat cât mai bun pentru România.

Nici băieții nu s-au lăsat mai prejos.

Ștafeta României de 4×100 m liber masculin s-a calificat în finală cu cel mai bun timp din serii. David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu au înotat excelent și au încheiat cele opt lungimi de bazin cu timpul de 3:19.56 min.

Politica