sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. De Ziua Mediului, copiii sunt ambasadorii colectării separate

Copiii din Craiova sunt invitați să participe la „@Manifestul copiilor pentru un oraș”, organizat duminică, 5 iunie 2022, începând cu ora 10:30, în Parcul Hanul Doctorului.

Scopul evenimentului este acela de trage un semnal de alarmă cu privire la protejarea mediului înconjurător, colectare separată și ecologizare.

”Totodată, ne dorim să conștientizăm craiovenii asupra impactului negativ pe care îl are aruncarea deșeurilor la întâmplare sau fără a fi separate și aruncate corect în pubelă/containere”, spun reprezentanții Iridex Group Salubrizare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La eveniment participă elevii de la: Școala Gimnazială „Traian” Craiova, Școala Gimnazială Terraveda, Liceul „Traian Vuia” Craiova și Liceul de Artă din Craiova.

În ce constă acțiunea:

  • Prezentare de costume din materiale reciclabile realizate de elevi;
  • EcoAteliere: atelier de creare recipienți pentru colectarea separată din materiale reciclabile, găsite în casa fiecăruia; atelier creare de pancarte și mesaje eco ce vor fi amplasate în oraș pentru conștientizarea populației.

”Inițiativele de informare și conștientizare ale echipei Iridex Group Salubrizare nu inventează roata, însă o ajută să se rotească în direcția formării unor generații mai informate, a unor acțiuni concrete și a unei schimbări de atitudine în ceea ce privește mediul în care trăim, respirăm, creștem, de dezvoltăm„, se mai arată în comunicatul instituției.

Politica