joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Cod Roșu în Dolj

Update/ Primarul Craiovei: „Toate pasajele au fost degajate de cantitățile mari de apă de angajații CAO, deci se circulă în condiții normale. În continuare, angajații RAADPFL degajeaza carosabilul de copacii care au căzut, iar angajații Salubrității mătură orașul. Sunt probleme de circulație doar în zona canalului Râului, care a depășit cota de avarie, după o ploaie care a ajuns la peste 50 litri/mp. De asemenea, am dispus închiderea străzii Bibești și a pasajului Titulescu, pe o porțiune, pe care dorim să le verificăm mâine dimineață cu atenție, fiindcă bănuim că debitul mare de apă a produs fisuri în conductele de canalizare. Vă rugăm să respectați regulile de circulație impuse de polițiștii locali!”

____

Subsolul Muzeului Olteniei a fost inundat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bilantul inundațiilor din Craiova, pana in acest moment.

  1. Craiova, str. Macului, inundatie in curte.
  2. Craiova, str. Homer, inundatie in curte,

3.Mun. Craiova – str. aleea 1 Balteni apa in curte,

  1. Craiova, str. Bucovat, inundatie bucatarie
  2. Craiova, str. Bucura inundatie magazie

6.Craiova, str. Oscar Obedeanu., inundatie in curte,

7.Craiova, str. aleea 2 Odesa, inundatie curte.

  1. Municipiul Calafat, str. Tudor Vladimirescu nr. 26 inundatie curte
  2. Mun. Craiova, Muzeul Oltenia, inundatie subsol (obiecte patrimoniu).
  3. Craiova, str.Bibescu nr. 33A, demisol.
  4. Mun. Craiova, Aleea 2 Girlesti, inundatie curte si casa

12.Mun. Craiova, str. Zavoiului, inundatie casa

  1. Mun. Craiova, str. Caracal, nr. 86, inundatie casa lift, policlinica

14.Craiova, bl. H22, rovine, pom cazut pe masina, intervine cu o descarcerare , fara victime

15.Craiova, str. Imparatul Traian, nr.215, subsol restaurant.

___

In acest moment se intervine pentru scoaterea apei din curțile unor craioveni care locuiesc pe strada Homer, str. Macului, str.Aleea 1 Balteni si str. Oscar Obedeanu. Pompierii intervin și pentru degajarea unui copac cazut pe un autoturism aflat în parcarea unui bloc de pe str. George Breazul.

Mai multe mașini au rămas blocate în apa acumulată pe străzile Craiovei.

Sursa foto: Facebook/ Oltenia Info Trafic Tube

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, anunță închiderea pasajelor de la Universitate, Bariera Vâlcii și Electroputere. Circulația tramvaielor a fost întreruptă.

„A plouat deja peste 25 de litri/ mp, in Craiova, ceea ce înseamnă că începe să fie depășită cantitatea de apă ce poate fi preluată de sistemul de canalizare care este realizat, conform normativelor europene, la 25 l/mp. Am închis pasajele Universitatea și Bariera Vâlcii și au fost suspendate toate activitățile dedicate Zilelor Craiovei, din zona centrală. Dacă aveți probleme deosebite, vă rog să sunați la telefonul cetățeanului 0251/984. Toate utilajele Companiei de Apă Oltenia sunt deja în teren, în zonele cu probleme.
Se închide și pasajul Electroputere. La Pasajul Titulescu, vă rugăm să folosiți doar partea supraterană și să evitați zona cu giratoriu. Circulația tramvaiului a fost întreruptă. Am suplimentat numărul de autobuze pe trasee.
S-a depășit cota de avarie la Canalul Râului.”

____

In Urzicuța a dat piatră.

sursa: facebook

_____

ISU Dolj: În acest moment SVSU Bailesti intervine pentru scoaterea apei din două gospodări. Apa ar avea aproximativ 30cm .

Meteorologii au emis o avertizare COD ROȘU valabilă astăzi, în intervalul 19:10 – 20:00, pentru mai multe localități din Dolj. Se așteaptă

grindină de dimensiuni mari, vijelie puternică, averse torențiale care vor acumula peste 25…35 l/mp, frecvente descărcări electrice în: Segarcea, Valea Stanciului, Bistreț, Bârca, Calopăr, Cerăt, Vârvoru de Jos, Afumați, Goicea, Drănic, Giurgița, Lipovu, Urzicuța, Giubega, Cioroiași, Perișor, Siliștea Crucii, Măceșu de Sus, Sălcuța, Întorsura, Galiciuica, Măceșu de Jos, Cârna, Radovan
.

Politica