miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ramzan Kadîrov amenință Polonia. „Dacă ni se dă ordin, în șase secunde vă vom arăta de ce suntem în stare!”

Ramzan Kadîrov, liderul cecen și aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a spus că este gata să atace Polonia și că polonezii ar face „mai bine să-și ia armele înapoi”, referindu-se la livrările de armament către Ucraina. Kadîrov a vorbit într-o înregistrare video apărută pe Twitter și preluată de Newsweek.

Într-un videoclip distribuit miercuri pe Twitter de jurnalistul BBC Francis Scarr, Kadîrov spune că „problema Ucrainei este închisă” și că este „interesat de Polonia”, potrivit unei traduceri a declarațiilor sale. „După Ucraina, dacă ni se dă ordin, în șase secunde vă vom arăta de ce suntem în stare!”, a spus Kadîrov.

Polonia este una dintre țările care au furnizat Ucrainei arme, pentru a o ajuta să se apere de armata rusă, care a invadat țara la sfârșitul lunii februarie, scrie libertatea.ro Declarația lui Kadîrov evidențiază preocupările exprimate de unii lideri polonezi că Rusia ar putea lansa un atac asupra Poloniei, în viitor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Videoclipul liderului cecen, care a strâns aproape 25.000 de vizualizări miercuri seară, îl arată de Kadîrov îndemnând Polonia să „ceră iertare oficial pentru ceea ce i-ați făcut ambasadorului nostru!”.

Kadîrov se referea la un incident care a avut loc la începutul acestei luni, când ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roșie, la un eveniment de Ziua Victoriei, în Polonia.

„Nu vom ignora pur și simplu așa ceva. Țineți cont de asta!”, a spus Kadîrov în videoclipul despre care nu se știe clar unde și când a fost filmat.


Politica