vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi salvatori din Gorj fac parte din delegația României la Congresul Internațional al salvatorilor de pe domeniile de schi

Doi salvatori din cadrul Serviciul Salvamont al Consiliului Județean Gorj, Sabin Cornoiu si dr . Marian Dumitrescu, fac parte din delegația Salvamont România la Congresul Internațional al salvatorilor de pe domeniile de schi.

10 salvatori montani din Argeş, Covasna, Gorj, Hunedoara și Mureş, alături de Ciprian Zamfirescu, Manager de Inovare și Transformare Digitală la Vodafone, partenerul de tehnologie al Salvamont, vor reprezenta România la Congresul Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi ce se desfășoară între 23 și 30 aprilie 2022 în stațiunea montană Val Thorens din Franța.

Evenimentul este organizat de Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi (FIPS) care reunește 33 de ţări membre şi membri asociaţi din întreaga lume și în care Salvamont România este membru cu drepturi depline.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Congresul este o oportunitate pentru salvamontiştii români de a face schimb de experienţă cu alți salvatori montani, cu alte asociaţii naţionale de salvare montană și pe pârtii de schi sau institute de cercetare în acest domeniu.Pe lângă intervențiile și demonstrațiile practice din fiecare zi, delegaţia României va prezenta soluțiile de salvare montantă bazate pe drone lansate recent în parteneriat cu Vodafone, precum și informații despre Centrul Național de Analiză Date, proiect unic la nivel european.România este apreciată de către organizații similare Salvamont din alte țări pentru cadrul legislativ foarte bun şi cuprinzător în ceea ce privește desfășurarea activităţii de salvare montană. De asemenea, este recunoscută și pentru soluţia de desfăşurare a activităţii în structură mixtă (angajaţi şi voluntari), pentru sistemul de formare profesională, precum şi ca prima ţară din Uniunea Europeană care a reuşit reglementarea aceste profesii”, infromează Salvamont România.

Politica