luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Universitatea din Craiova, 75 de ani de tradiție, performanță, viziune!

Universitatea din Craiova, cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud-vestul României, sărbătorește anul acesta 75 de ani de la înființare.

„Drumul nostru a început la 21 aprilie 1947, când Majestatea Sa, Regele Mihai I, a promulgat Legea nr. 138 pentru înfiinţarea şi organizarea Universităţii din Craiova şi a Eforiei ei. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial al României în data de 25 aprilie, dată de la care Universitatea din Craiova a început să funcţioneze, mai întâi prin intermediul Facultăţii de Agronomie. Primul examen de admitere s-a desfăşurat în toamna anului 1947, la care s-au înscris 670 de tineri pe un număr de 200 de locuri. Dintre cei admişi, 85% erau din Oltenia, 11,5% din Muntenia, iar restul din alte regiuni ale ţării”, potrivit unui comunicat de presă.

După trei sferturi de secol, Universitatea din Craiova este cel mai mare furnizor de educaţie din sud-vestul României, oferind peste 150 de domenii de studiu la nivelurile licență și master și acoperind 23 de domenii de studiu la nivel doctoral. La UCV se pregătesc acum peste 20.000 de studenți în cadrul celor 12 facultăți, iar UCV este Alma Mater şi pentru peste 750 de studenţi internaţionali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„De-a lungul istoriei noastre de 75 de ani, am rămas constant dedicaţi scopului de a dezvolta oameni care să îi dezvolte pe ceilalţi la rândul lor. Drumul nostru a fost marcat de tradiţie, performanţă şi viziune şi am pus mereu accentul pe spiritul de echipă.

Doresc să le mulţumesc tuturor cadrelor didactice care au contribuit la atingerea standardului ridicat la care Universitatea din Craiova se află astăzi. De asemenea, le mulţumesc studenţilor care au ales UCV pentru îndeplinirea idealurilor lor de carieră, precum şi valoroşilor noştri absolvenţi, care continuă misiunea nobilă de a dezvolta cunoaşterea şi practica profesională. Nu în ultimul rând, transmit mulţumirile întregii comunităţi academice partenerilor noştri locali, naţionali şi internaţionali. atât din piaţa muncii, cât şi din mediile administrative şi socio-cultural. Doar împreună am putut realiza atât de multe”, mai notează sursa citată.

VIVAT, CRESCAT, FLOREAT UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA!

Politica