joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Olt. Weekend cu amenzi în trafic de peste 185 mii lei

Peste 680 de amenzi le-au fost acordate șoferilor din Olt weekend-ul trecut. Sancțiunile au depășit valoarea de 185 de mii de lei. Polițiștii au reținut și 63 de permise de conducere și 15 certificate de înmatriculare.

„În cadrul activităţilor, au fost aplicate 683 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 185.575 de lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 63 de permise de conducere, fiind retrase şi 15 certificate de înmatriculare”, conform reprezentanților IPJ Olt care au menționat că au fost întocmite și dosare penale în urma mai multor infracțiuni.

„De asemenea, au fost constatate 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care șase pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, șase pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și două alte infracțiuni”, au adăugat reprezentanții IPJ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre șoferii care s-au ales cu dosare penale se regăsesc și doi olteni care conduceau în voie pe străzile din județ, având o alcoolemie peste limita admisă.

„La data de 9 aprilie a.c, în jurul orei 21:00, în comuna Studina, polițiștii Poliției Orașului Corabia au depistat un bărbat, de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Tot la data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 22:00, pe Drumul Județean 642, în comuna Tia Mare, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat un bărbat, de 59 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, au completat reprezentanții IPJ.

Politica