luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajații TMK Slatina protestează în București

Sindicaliștii din cadrul companiilor TMK Artrom din Reşiţa şi Slatina protestează în fața sediului Guvernului din capitală. Aproximativ 300 de angajați participă la manifestare. Cele două revendicări principale solicitate de sindicaliști sunt deblocarea de către ANAF a conturilor companiei TMK Artrom pentru a-şi putea desfăşura activitatea și micşorarea preţului la energie.

„Vă aducem la cunoștință că alte firme care fac parte din TMK Steel Holding, cu puncte de activitate în Germania și Cehia, nu au fost afectate de sancțiunile impuse prin Regulamentul Comisiei Europene nr.269/2014. Având în vedere această situație, constatăm că Ministerul Afacerilor Externe nu și-a asumat un rol activ, în ceea ce privește reprezentarea intereselor naționale în fața organismelor europene, privind aplicarea în mod unitar al Aquis-ului Uniunii Europene.
Ridicăm aceasta problemă deoarece în perioada 10-24.03.2022 nu au existat documente emise de către instituțiile abilitate ale statului român care să blocheze activitatea financiară a TMK-ARTROM S.A. Băncile la care unitatea își are deschise conturile au luat măsuri de blocare, peste prerogativele legale pe care le aveau, fără ca legalitatea măsurii să fie verificată de organele abilitate” se arată în scrisoarea către Guvern emisă de Cartel Alfa.

Protestul este programat între orele 11:00 și 16:00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica