joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipa Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu s-a calificat în etapa internațională de robotică

Etapa națională a Olimpiadei de Robotica a fost organizată în perioada 2-3 aprilie 2022, la Sala Polivalentă din București. Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu a reuşit să obţină cel mai bun scor la nivel naţional şi unul dintre cele mai bune din lume, astfel că a fost declarată campioana României în anul 2022.

La concurs au participat 160 de echipe din întreaga țară. În urma a șase meciuri jucate și câștigate, echipa Tea-Borgs a ocupat locul 2 în clasamentul general, loc ce i-a permis accederea în semifinală, alături de alte patru echipe.Jocurile din semifinală/finală se desfășoară însistem de alianță. Ca si echipa căpitan, echipa Tea_Borgs a ales echipele: DecebalTech (Deva) și WATT’s UP (Câmpulung).

În urma a trei jocuri câștigate în semifinală și a două câștigate in finala, Tea_Borgs a ocupat locul 1 find premiată cu distincția „𝗪𝗜𝗡𝗡𝗜𝗡𝗚 𝗔𝗟𝗟𝗜𝗔𝗡𝗖𝗘 𝗖𝗔𝗣𝗧𝗔𝗜𝗡” ce permite calificarea la etapa internațională de robotică din 17-26 aprilie, Houston, Statele Unite ale Americii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată au câștigat și locul I pentru designul robotului „𝗗𝗘𝗦𝗜𝗚𝗡 𝗔𝗪𝗔𝗥𝗗”.Echipa este formată din 12 elevi de la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” și este coordonată de doi mentori:- prof. Eugen Nodea- prof. Mirel Stoian (lect. univ. Petrosani, profesor matematică).

Politica