luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Președintele Zelenski va vorbi, luni, de la 19.00, în Parlamentul României

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat că în şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere va fi discutată solicitarea ca preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să se se adreseze, luni, de la ora 19.00, în Parlament.

„Astăzi (luni – n.r.) la ora 19.00 vorbește președintele Zelenski în Parlamentul României. O să fie două discursuri, al preşedintelui Senatului şi al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi domnul preşedinte Zelenski”, a spus Cîţu.

Întrebat dacă există o solicitare din partea Ambasadei Ucrainei, Cîţu a spus: „Obsesia asta cu birocraţia nu o înţeleg. Astăzi la ora 19.00 vorbeşte preşedintele Zelenski în Parlamentul României. Cred că ar trebui să fim toţi onoraţi de acest lucru. (…) Este o solicitare din partea mea în Birourile permanente reunite”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat luni dimineață că așteaptă o notificare oficială de la Ambasada Ucrainei la București sau de la Ministerul de Externe, legat de un posibil discurs al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Parlamentul României, scrie digi24.ro Discursul liderului de a Kiev fusese anunțat de Florin Cîțu pe rețelele sociale, în timpul vizitei sale în SUA. Marcel Ciolacu a spus că preferă „calea diplomatică”, nu „încercarea pe Facebook de a ne face imagine”.

„Cred că pe cale diplomatică, nu calea de Facebook și încercarea pe Facebook de a ne face imagine… Calea diplomatică este cea normală. Eu până la ora 12:30 (luni – n.r.), când avem un birou permanent reunit aștept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe. Așa se lucrează într-un stat democratic, mai ales într-o situație atât de importantă”, a spus Ciolacu.

Politica