joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reuters exclude agenția rusă de presă TASS din piața de conținut pentru clienți

Reuters exclude TASS din piața sa de afaceri pentru clienți, conform unui mesaj transmis miercuri personalului Reuters, pe fondul criticilor tot mai mari privind modul în care agenția de presă de stat din Rusia descrie războiul din Ucraina, transmite Reuters, citată de Rador.

„Credem că conținutul TASS disponibil pe Reuters Connect nu este în conformitate cu principiile trustului Thomson Reuters”, a declarat Matthew Keen, CEO interimar al Reuters, în cadrul unui mesaj intern transmis miercuri angajaților.

Principiile Trustului Reuters, creat în 1941, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial angajează Reuters să acţioneze cu integritate, independenţă şi obiectivitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

TASS a refuzat să comenteze, deocamdată. Agenția rusă de presă este acuzată de unele grupuri mass-media occidentale de diseminarea unor aserțiuni false și propagandă pe marginea războiului din Ucraina.

De la debutul invaziei, giganți precum Google, Facebook, Twitter și canale de televiziune pe bază de abonament au restricționat accesul la posturile de stat ruse RT și Sputnik, din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea dezinformării. RT și Sputnik au calificat drept cenzură nejustificată restricțiile impuse împotriva lor.

Anterior în luna martie, agenția de fotografie Getty Images a sistat legăturile cu TASS, potrivit Forbes. Revista a citat un purtător de cuvânt al Getty, potrivit căruia, „pentru a asigura integritatea conținutului pe care îl distribuim, solicităm partenerilor și colaboratorilor să se conformeze.” Reuters Connect permite utilizatorilor – în mare parte organizații mass-media – să acceseze și să distribuie conținutul TASS, în schimbul unei taxe.

Totodată, Reuters Connect pune la dispoziție conținut Reuters News și al aproximativ 90 de furnizori terți, inclusiv Variety, USA Today și CNBC.

Redacția de știri Reuters funcționează independent de Reuters Connect. Parteneriatul TASS cu Reuters a fost încheiat în 2020. Într-un comunicat de presă, la 1 iunie, Michael Friedenberg, președintele de la acea vreme al Reuters, a declarat că alăturarea TASS la Reuters Connect reprezintă o „construcție în baza parteneriatului nostru valoros”. Serghei Mihailov, CEO al TASS, a numit parteneriatul „un eveniment cu adevărat semnificativ”.

Politica